Sardanes, havaneres i capgrossos protagonitzen la Festa de Sant Roc reduïda
Cultura | 7 de setembre de 2020

LARA LÓPEZ
El passat cap de setmana es van celebrar les Festes de Sant Roc a Rubí, una edició atípica adaptada a la situació sanitària actual amb només quatre activitats ubicades als jardins de l'Ateneu. Concerts de sardanes i havaneres en format reduït, una conferència i la presentació d'una mostra de capgrossos van formar la programació d'enguany.

La programació va començar divendres al vespre amb la conferència 'Cultura popular en temps de COVID', a càrrec del gestor cultural David Roselló, qui va tractar quines són les mesures de seguretat actuals en esdeveniments culturals com la desinfecció dels seients entre espectacles, l'aforament limitat amb reserva web, l'ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic. Tot seguit, es van presentar breument la nova vestimenta dels capgrossos de la ciutat.

El plat fort va arribar diumenge amb els concerts de sardanes i havaneres, que van congregar unes 90 persones als jardins de l'Ateneu. La Cobla Mediterrània va actuar novament a Rubí amb un concert de sardanes amb el públic assegut en cadires i sense ball. "L'Ateneu és un lloc adequat i acollidor per celebrar espectacles en format reduït", opina Puigventós, president del Foment de la Sardana.

Després, al voltant de les 20.45 h, el punt final a les festes el va posar el grup La Petita Havana, amb una cantada d'havaneres, enguany sense rom cremat per evitar cues i aglomeracions.

Des de l'organització, valoren positivament que es comencin a celebrar petits esdeveniments a Rubí i la col·laboració entre Ajuntament, entitats i músics professionals, els quals reprenen a poc a poc la seva activitat després de mesos d'aturada pel coronavirus: "Esperem que l'any vinent es pugui fer una Festa Major de Sant Roc basada en la cultura popular com estàvem acostumats a fer-la, amb la participació dels gegants, castellers, sardanes, diables", sentencia Puigventós.
La Cobla Mediterrània durant el concert de Sant Roc. / L.L.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre
Les escoles rubinenques adopten mesures anti-covid en un nou curs atípic
Tancades les Oficines d’Atenció a la Ciutadania pel positiu d’un treballador