Rubí perd un centenar de llocs de treball durant l’agost
Des de l’inici de la crisi s’han perdut més de 600 llocs de treball
Economia | 7 de setembre de 2020

REDACCIÓ
Més d’un centenar de rubinencs s’han quedat sense feina durant aquest mes d’agost. Després d’una petita millora al juny i al juliol, la tendència d’augment de l’atur iniciada durant el mes d’abril arran de la crisi econòmica derivada del coronavirus continua. Segons les dades del Departament d’Ocupació de Catalunya Rubí segueix la tendència de la comarca i de les ciutats del seu entorn, ja que totes han vist incrementat el nombre de parats.

A Rubí, ara hi ha 5.713 persones inscrites com a demandants d’ocupació, de les quals 2.409 són homes i 3.304 són dones. Això són 105 casos més que al juliol.

Pel que fa a l’edat de les persones desocupades, 2.058 tenen entre 40 i 54 anys, 1.637 més de 54 anys, 1.521 entre 25 i 40 anys i 467 són menors de 25 anys. La majoria de nous aturats del darrer mes corresponen a la indústria, amb un augment del 3,5% de l’atur, però també s’han perdut llocs de treball a la construcció (1,52%) i als serveis (1,56%).

En relació als grans grups d’ocupació, la major destrucció d’ocupació des que va començar la crisi s’ha produït en les ocupacions elementals i els treballadors de restauració, personal i venedors. L’únic sector on no ha augmentat l’atur ha estat el de les activitats agrícoles, ramaderes i de pesca, on s’han creat 4 nous llocs de treball.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre
Les escoles rubinenques adopten mesures anti-covid en un nou curs atípic
Tancades les Oficines d’Atenció a la Ciutadania pel positiu d’un treballador