Rubí perd un centenar de llocs de treball durant l’agost
Des de l’inici de la crisi s’han perdut més de 600 llocs de treball
Economia | 7 de setembre de 2020

REDACCIÓ
Més d’un centenar de rubinencs s’han quedat sense feina durant aquest mes d’agost. Després d’una petita millora al juny i al juliol, la tendència d’augment de l’atur iniciada durant el mes d’abril arran de la crisi econòmica derivada del coronavirus continua. Segons les dades del Departament d’Ocupació de Catalunya Rubí segueix la tendència de la comarca i de les ciutats del seu entorn, ja que totes han vist incrementat el nombre de parats.

A Rubí, ara hi ha 5.713 persones inscrites com a demandants d’ocupació, de les quals 2.409 són homes i 3.304 són dones. Això són 105 casos més que al juliol.

Pel que fa a l’edat de les persones desocupades, 2.058 tenen entre 40 i 54 anys, 1.637 més de 54 anys, 1.521 entre 25 i 40 anys i 467 són menors de 25 anys. La majoria de nous aturats del darrer mes corresponen a la indústria, amb un augment del 3,5% de l’atur, però també s’han perdut llocs de treball a la construcció (1,52%) i als serveis (1,56%).

En relació als grans grups d’ocupació, la major destrucció d’ocupació des que va començar la crisi s’ha produït en les ocupacions elementals i els treballadors de restauració, personal i venedors. L’únic sector on no ha augmentat l’atur ha estat el de les activitats agrícoles, ramaderes i de pesca, on s’han creat 4 nous llocs de treball.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
Detingut un home a Rubí presumptament relacionat amb l’assassinat d’una dona a Girona
L’Ajuntament desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous