Exposició de la pintora Guadalupe Villaret sobre les masies de Rubí
Cultura | 7 de setembre de 2020

REDACCIÓ
L’auditori del Museu Vallhonrat acollirà entre el 18 i el 27 de setembre una exposició de quadres de l’artista rubinenca Guadalupe Villaret. Es tracta d’una mostra en què es podran veure imatges de les antigues masies de Rubí, algunes de les quals ja estan desaparegudes.

Les pintures aniran acompanyades d’una explicació sobre la seva història. També es mostraran quadres referents a altres elements patrimonials de la ciutat, molts conservats només als records de la gent gran, com la pista de la cooperativa, el pont penjant del Vapor Nou, el Centre Democràtic Republicà o el Bullidor.

La mostra es podrà visitar de 18 h a 20 h de dilluns a dissabte i els diumenges de 12 h a 14 h. Es tracta d’una activitat organitzada pel Grup de Col·laboradors del Museu-Centre d’Estudis Rubinencs (GCMR-CER).

D’altra banda, està previst que durant els propers dies es publiqui el Butlletí de l’entitat, que incorporarà un estudi de Lluís García sobre les masies desaparegudes de Rubí.

Altres treballs estaran dedicats a les pintures de l’ermita de Sant Muç, del segle XVIII, a les divinitats presents a les monedes gregues, fenícies i romanes de Rubí i al diari de Joan Claverí, testimoni de les guerres carlistes al Rubí del segle XIX. El Butlletí es podrà adquirir a l’exposició del Museu Vallhonrat.
Villaret ha pintat elements patrimonials de la ciutat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre
Les escoles rubinenques adopten mesures anti-covid en un nou curs atípic
Tancades les Oficines d’Atenció a la Ciutadania pel positiu d’un treballador