L’ACA neteja diversos torrents que havien quedat malmesos per les fortes pluges
Actualitat | 10 de setembre de 2020

REDACCIÓ
Durant les darreres setmanes, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha dut a terme treballs de neteja a diferents torrents de Rubí que havien quedat malmesos pel temporal Glòria i pels aiguats de finals de novembre. Les tasques han estat executades per diverses empreses forestals contractades per l’ACA i amb la supervisió de l’Ajuntament.

Dues de les intervencions s’han fet als torrents de Tallafigueres i de Can Serra i també està previst actuar a les capçaleres dels torrents de Sant Muç i de Xercavins. Els treballs consisteixen a desbrossar alguns trams; retirar els arbres caiguts de la llera per tal d’afavorir la circulació de les aigües pluvials, evitant que s’originin taps i es puguin produir inundacions; talar els arbres morts dels marges de la llera amb risc de caiguda, així com els que es troben als costats de la zona de torrent, i retirar els residus.

En alguns d’aquests espais es preveu la plantació d’arbres, com ara roures, alzines i plantació de ribera per recuperar la vegetació. En concret, al torrent de Can Serra s’han retirat una cinquantena d’arbres que havien caigut i es replantaran espècies autòctones durant els mesos de novembre i desembre per recuperar l’ecosistema vegetal.
Les fortes pluges de finals del 2019 van afectar alguns torrents de Rubí. / Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix
El Procicat posa en marxa noves mesures per prevenir el contagi de coronavirus
Arrenca la campanya de vacunació de la grip