L’ACA neteja diversos torrents que havien quedat malmesos per les fortes pluges
Actualitat | 10 de setembre de 2020

REDACCIÓ
Durant les darreres setmanes, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha dut a terme treballs de neteja a diferents torrents de Rubí que havien quedat malmesos pel temporal Glòria i pels aiguats de finals de novembre. Les tasques han estat executades per diverses empreses forestals contractades per l’ACA i amb la supervisió de l’Ajuntament.

Dues de les intervencions s’han fet als torrents de Tallafigueres i de Can Serra i també està previst actuar a les capçaleres dels torrents de Sant Muç i de Xercavins. Els treballs consisteixen a desbrossar alguns trams; retirar els arbres caiguts de la llera per tal d’afavorir la circulació de les aigües pluvials, evitant que s’originin taps i es puguin produir inundacions; talar els arbres morts dels marges de la llera amb risc de caiguda, així com els que es troben als costats de la zona de torrent, i retirar els residus.

En alguns d’aquests espais es preveu la plantació d’arbres, com ara roures, alzines i plantació de ribera per recuperar la vegetació. En concret, al torrent de Can Serra s’han retirat una cinquantena d’arbres que havien caigut i es replantaran espècies autòctones durant els mesos de novembre i desembre per recuperar l’ecosistema vegetal.
Les fortes pluges de finals del 2019 van afectar alguns torrents de Rubí. / Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre
Les escoles rubinenques adopten mesures anti-covid en un nou curs atípic
Tancades les Oficines d’Atenció a la Ciutadania pel positiu d’un treballador