Partits i entitats commemoren una Diada de Catalunya marcada per la crisi de la covid-19
Actualitat | 11 de setembre de 2020

LARA LÓPEZ
Amb mascaretes, distància de seguretat i sense parlaments, així s'ha viscut l'acte institucional de la Diada de Catalunya a Rubí més excepcional dels últims anys, marcat per la crisi de la covid-19 en una setmana que continua amb alta incidència de nous casos a la nostra ciutat. Unes 25 entitats culturals, veïnals, esportives, de comerciants i partits polítics han participat en l'acte institucional de la Diada celebrat aquest matí a la Plaça Onze de Setembre, amb la tradicional ofrena de flors al davant de l'escultura Dempeus, de Pepa Haro, enguany restringida a dos representants de cada entitat i partit polític.

L'acte ha comptat amb l'actuació de la Cobla La Principal de Llobregat, que ha marcat l'inici amb cançons tradicionals de sardanes també durant l'ofrena. A l'acte han participat alguns grups polítics amb representació al consistori –PSC, ERC, En Comú Podem, l'AUP i Veïns per Rubí– i sense representació –Junts per Rubí. L'alcaldessa, Ana María Martínez, i el portaveu d'ERC, Xavier Corbera, han encapçalat una comitiva de sis regidors per entregar el ram de flors en representació de l'Ajuntament de Rubí. Tot seguit, la cobla ha interpretat el Cant dels Segadors amb els representants polítics al costat de l'ofrena.

Els i les participants a l'ofrena han seguit un recorregut d'entrada i sortida per evitar aglomeracions de persones. Per facilitar la distància de seguretat, enguany s'ha prescindit dels tradicionals parlaments i de les actuacions de cultura popular. L'excepció ha estat l'Esbart Dansaire de Rubí, que ha aprofitat el moment de l'ofrena floral per fer una breu actuació amb dos dels seus ballarins.
Representants de l'Ajuntament durant l'acte institucional. / L.L
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix
El Procicat posa en marxa noves mesures per prevenir el contagi de coronavirus
Arrenca la campanya de vacunació de la grip