Partits i entitats commemoren una Diada de Catalunya marcada per la crisi de la covid-19
Actualitat | 11 de setembre de 2020

LARA LÓPEZ
Amb mascaretes, distància de seguretat i sense parlaments, així s'ha viscut l'acte institucional de la Diada de Catalunya a Rubí més excepcional dels últims anys, marcat per la crisi de la covid-19 en una setmana que continua amb alta incidència de nous casos a la nostra ciutat. Unes 25 entitats culturals, veïnals, esportives, de comerciants i partits polítics han participat en l'acte institucional de la Diada celebrat aquest matí a la Plaça Onze de Setembre, amb la tradicional ofrena de flors al davant de l'escultura Dempeus, de Pepa Haro, enguany restringida a dos representants de cada entitat i partit polític.

L'acte ha comptat amb l'actuació de la Cobla La Principal de Llobregat, que ha marcat l'inici amb cançons tradicionals de sardanes també durant l'ofrena. A l'acte han participat alguns grups polítics amb representació al consistori –PSC, ERC, En Comú Podem, l'AUP i Veïns per Rubí– i sense representació –Junts per Rubí. L'alcaldessa, Ana María Martínez, i el portaveu d'ERC, Xavier Corbera, han encapçalat una comitiva de sis regidors per entregar el ram de flors en representació de l'Ajuntament de Rubí. Tot seguit, la cobla ha interpretat el Cant dels Segadors amb els representants polítics al costat de l'ofrena.

Els i les participants a l'ofrena han seguit un recorregut d'entrada i sortida per evitar aglomeracions de persones. Per facilitar la distància de seguretat, enguany s'ha prescindit dels tradicionals parlaments i de les actuacions de cultura popular. L'excepció ha estat l'Esbart Dansaire de Rubí, que ha aprofitat el moment de l'ofrena floral per fer una breu actuació amb dos dels seus ballarins.
Representants de l'Ajuntament durant l'acte institucional. / L.L
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre
Les escoles rubinenques adopten mesures anti-covid en un nou curs atípic
Tancades les Oficines d’Atenció a la Ciutadania pel positiu d’un treballador