Més de 150 persones participen en les concentracions independentistes de l'11 de setembre a Rubí
Actualitat | 11 de setembre de 2020

LARA LÓPEZ
Més de 150 persones han participat en les concentracions organitzades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium durant la Diada de l'11 de setembre a Rubí, que han tingut lloc al voltant de l'església i els jutjats de la ciutat, a les places Doctor Guardiet i Pere Esmendia. Més d'un centenar de rubinencs i rubinenques s'han concentrat en aquests espais repartits en cercle, la majoria d'ells a la plaça Doctor Guardiet, mentre a la plaça Pere Esmendia s'han llegit diversos manifests per part de membres de les seccions locals de l'ANC i Òmnium.

Els manifestants, amb samarretes blaves, estelades i pancartes amb el lema 'El deure de construir un futur millor' han reivindicat la independència de Catalunya i la constitució de la República Catalana. A la façana dels jutjats a la Plaça Pere Esmendia s'han penjat unes pancartes blaves amb les consignes 'Per unes lleis i impostos solidaris: independència' i 'Construir un futur, ser independents'. Tots els participants han mantingut la distància de seguretat guiats amb uns cercles marcats a terra.

L'acte ha comptat amb l'actuació de l'Esbart Dansaire de Rubí, amb el ball de dues cançons a la plaça Pere Esmendia i dues més a la plaça Doctor Guardiet. Des de l'ANC han agraït la participació en la jornada i han explicat que diverses entitats locals de cultura popular volien participar en l'acte, però les circumstàncies actuals de crisi sanitària no ho han permès. Durant els parlaments, s'ha reivindicat que tot i l'actual situació sanitària, el moviment independentista no s'atura i seguirà reclamant un estat independent més just amb la societat.

Enguany, les entitats independentistes han decidit que cada municipi realitzi petites concentracions com a alternativa a les manifestacions massives d'altres anys per tal d'evitar desplaçaments i aglomeracions degut a la situació sanitària derivada de la pandèmia del coronavirus.
Manifestacions a la plaça Doctor Guardiet. / L.L.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix
El Procicat posa en marxa noves mesures per prevenir el contagi de coronavirus
Arrenca la campanya de vacunació de la grip