Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Actualitat | 14 de setembre de 2020

REDACCIÓ
A Catalunya hi ha 27.558 pisos buits que estan en mans de grans tenidors, dels quals 235 estan ubicats a Rubí, segons les dades que ha facilitat el Departament de Territori i Sostenibilitat al portal de transparència Verificat.cat.

Es tracta de pisos que pertanyen a grans tenidors, és a dir a empreses o persones que tenen la propietat de més de 10 immobles i on fa més de 2 anys que no hi viu ningú. Rubí és un dels municipis de la comarca amb un índex més alt de pisos buits, per darrere de Terrassa i Sabadell. Precisament, Terrassa és la segona ciutat de Catalunya amb més habitatge buit, 765, per darrere de Barcelona, que en té 1.224. A Sabadell n’hi ha 553, mentre que a la resta de ciutats de la comarca el nombre de pisos buits és relativament baix: Cerdanyola té 64 immobles buits i Sant Cugat, 55.

Un dels principals problemes amb els quals es troba l’administració a l’hora de mobilitzar aquest parc d’habitatges és que ja no estan en mans d’entitats financeres nacionals, sinó que en la majoria d’ocasions els immobles són propietat de fons d’inversió que es troben a l’estranger. Aquest era el cas, per exemple, del bloc de pisos de l’avinguda Ferrer i Domingo, a Sant Jordi Parc, on un fons voltor va intentar aplicar increments abusius de lloguer.

Difusió del Pla Local d’Habitatge
L’Ajuntament de Rubí està elaborant el Pla Local d’Habitatge i per fer-ho ha organitzat un procés participatiu que s’ha vist obligat a modificar per la situació sanitària actual. Concretament, s’ha suspès la instal·lació de carpes al carrer per difondre el document i recollir propostes ciutadanes i s’ha optat per reubicar aquests punts a la Biblioteca i al Mercat.

Així, entre el 21 i el 25 de setembre es podrà trobar informació del pla i participar-hi en un espai ubicat a la Biblioteca. El 21 i 22 de setembre estarà obert de 17 h a 20 h i la resta de dies de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h. Al Mercat s’ubicarà un segon punt entre el 29 de setembre i el 3 d’octubre. El 29 i 30 de setembre i el 3 d’octubre estarà habilitat d’11 h a 13 h i la resta de dies d’11 h a 13 h i de 17 h a 19 h.

La resta d’accions programades dins del procés de participació ciutadana del Pla Local d’Habitatge, que inclouen debats presencials i participació en línia, es mantenen com estaven previstes.
El bloc de l'avinguda Ferrer i Domingo està en mans d'un fons voltor. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CAP Mútua es transformarà en un CUAP a partir del mes vinent
Noves mesures restrictives al Vallès Occidental per controlar la pandèmia
Aprovades les ordenances fiscals, que congelen els impostos, amplien les bonificacions i eliminen la zona blava
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix
El Procicat posa en marxa noves mesures per prevenir el contagi de coronavirus
Jordi Torres es proclama campió del món de MotoE a Le Mans