Veïns per Rubí exigeix que s'elabori el Pla d'accessibilitat de la ciutat
Política | 14 de setembre de 2020

REDACCIÓ
Veïns per Rubí (VR) demana al govern local que elabori, aprovi i executi ja el Pla municipal d'accessibilitat, un document que tots els ajuntaments han de tenir per llei però que a Rubí encara no s'ha aprovat. "És una evidència que a la ciutat de Rubí els diferents governs municipals no han treballat de forma adequada els problemes d'accessibilitat els últims 25 anys", ha indicat la formació política en un comunicat.

Per Veïns per Rubí, fora de les illes de vianants hi ha "infinitat de voreres inaccessibles en tots els barris i urbanitzacions, algunes amb obstacles que obliguen els vianants a baixar a la calçada, amb el perill que això suposa". El partit critica que l'Ajuntament no hagi desenvolupat en els darrers anys una planificació de millorar de l'accessibilitat als carrers de la ciutat, amb un pressupost plurianual, un fet que "demostra la incapacitat política en la gestió de la ciutat dels què han governat durant els darrers 20 anys".

La petició es presentarà al Ple de setembre en forma de moció i demanarà que s'elabori un cronograma en 3 mesos per tal de planificar l'elaboració d'aquest pla. "Abans de disposar del Pla, cal planificar l'adaptació, l'arranjament, la reparació i el manteniment de voreres i passos de vianants amb paviment especial per a persones amb discapacitat visual i mobilitat reduïda, així com l'adequació de transports i edificis públics que siguin de caràcter prioritari". Per VR, "no és admissible que encara hi hagi persones amb discapacitat física, sensorial, intel·lectual o mental, gent gran o persones amb altres tipus de diversitat funcional que viuen en situacions de desigualtat d'oportunitats, de discriminació i de dificultats per a la participació social i per l'exercici dels seus drets per culpa de l'existència de barreres físiques".
Les voreres del carrer Cadmo són massa estretes i no compleixen la normativa vigent d'accessibilitat. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives