El Servei de Ciutadania atén més de 300 persones durant el confinament
Actualitat | 16 de setembre de 2020

REDACCIÓ
El Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Rubi va atendre 362 persones durant l’estat d’alarma. Entre el 14 de març i el 20 de juny, el Punt d’Informació i Orientació (PIO) va realitzar 25 atencions telefòniques amb relació al tràmit d’asil; el Servei d’Atenció a la Mobilitat Internacional (SAMI) va fer 225 atencions telefòniques en matèria d’estrangeria; i el Servei de Primera Acollida (SIA) va fer 112 atencions telefòniques sobre tràmits d’estrangeria i cursos de llengua dirigits a les persones nouvingudes.

Ampliació de l’horari
El Servei de Ciutadania, ubicat al carrer General Prim, 33-35, amplia el seu horari a partir del 22 de setembre per l’elevat volum de consultes. Atendrà el dimarts d’11 h a 14 h i de 16 h a 19 h i el dimecres de 14 h a 19 h. En canvi, l’horari d’atenció del SIA es manté els dimarts i els dimecres de 16 h a 19 h. Aquest servei ha reprès aquest mes els cursos de llengua catalana i a l’octubre es reprendrà la formació sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Pel que fa al PIO, que gestiona la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, atén també els dimarts i dimecres de 19 h a 19 h. El 30 de setembre, organitza el segon taller participatiu amb les entitats i els professionals del territori que treballen amb els refugiats.

“Després de l’atenció donada durant el confinament i l’estat d’alarma, seguim reforçant serveis que han d’ajudar a garantir drets a una part de la nostra ciutadania que ha vist la seva situació agreujada per les dificultats en els procediments de regularització altres tràmits o processos relacionats”, ha explicat el regidor de Ciutadania, Pau Navarro.

Per demanar cita prèvia, cal trucar al telèfon 93 588 70 77 o anar a qualsevol dels serveis que s’ofereixen des de Ciutadania de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dilluns, dimarts i dimecres, també de 16 h a 19 h.
Els serveis d'acollida es troben ubicats a la segona planta de l'edifici de Serveis Socials. / Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre
Les escoles rubinenques adopten mesures anti-covid en un nou curs atípic
Tancades les Oficines d’Atenció a la Ciutadania pel positiu d’un treballador