El fotògraf Joan Díez exposa al Castell una mostra sobre les bandes de rock dels anys 80 vinculades a Rubí
Cultura | 16 de setembre de 2020

REDACCIÓ
Joan Díez, membre del Grup Fotogràfic "El Gra", inaugurarà aquest dissabte 19 de setembre al Museu Municipal Castell una exposició d'imatges en blanc i negre sobre les bandes de rock que a finals dels anys 70 i durant la dècada dels 80 van protagonitzar nombrosos concerts a la ciutat.

La mostra és un recull de fotografies de les actuacions que van oferir durant aquell temps onze formacions de rock, d'una o una altra manera vinculades a la ciutat. De fet, totes les bandes eren de Rubí o com a mínim tenien un membre que ho era, explica Díez. Els grups són Atalaya, Black Door Band, Daga, Genocider, Krom, Litrona, Lotus, Negro Porvenir, R.I.P, Sopa de Ganso i Vaso.

El fotògraf recorda que gran part dels concerts que feien aquestes bandes era a la nostra ciutat, en festes de barri, en el Mercat Vell, que en aquell moment s'ubicava a la plaça Doctor Guardiet, a la discoteca Groc que hi havia a l'Escardívol o al Woman de la carretera de Terrassa i fins i tot al parc de Ca n'Oriol. Alguns van assajar als locals de Rubí Rock, uns espais municipals ubicats al carrer Nostra Senyora de Lourdes, on els grups musicals de la ciutat podien desenvolupar la seva creativitat. Rubí Rock van desaparèixer a principis dels anys 2000.

La passió de Joan Díez per la fotografia, el seu amor per la música i el fet de tenir amics components d'aquestes bandes van fer que durant un temps Díez fes un seguiment dels seus concerts, que ara es poden reviure a través d'aquesta mostra fotogràfica.

L'exposició es podrà visitar fins al 20 de desembre. L'horari de visita és dijous, divendres i dissabtes d'11 h a 14 h i de dimarts a dissabtes de 16 h a 20 h, mentre que diumenges i festius obrirà d'11 h a 14 h.
Fotografia del grup Litrona que es podrà veure a la mostra. / Joan Díez
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre
Les escoles rubinenques adopten mesures anti-covid en un nou curs atípic
Tancades les Oficines d’Atenció a la Ciutadania pel positiu d’un treballador