Rubí celebrarà l’Any Pàniker en record de l’activista social i feminista
Actualitat | 1 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
Rubí s’ha adherit a la commemoració de l’Any Pàniker en record del centenari del naixement el 1920 de l’activista social Mercè Pàniker, que va morir el 2012.

L’Ajuntament vol reconèixer així la importància de Pàniker en la defensa dels drets de les dones des de l’àmbit social i econòmic.

En l’àmbit empresarial, Pàniker va promoure la igualtat de drets de les dones i va defensar la seva independència econòmica com a element clau per a la seva autonomia. També va participar en l’organització del Primer Congrés Dona i Economia i va ser cofundadora de FEMVISIO, una entitat dedicada a la promoció de la dona empresària.

En l’àmbit assistencial, el 1998 va crear la Fundació Ramuni Pàniker, dedicada a la promoció de l’alumnat sense recursos econòmics. També va contribuir a la recuperació de la democràcia i va donar suport en la creació i desenvolupament de l’Institut Català de la Dona als anys 80. La seva feina ha estat reconeguda a escala europea pel Lobby Europeu de Dones i per institucions mundials com les Nacions Unides. Mercè Pàniker va ser guardonada amb la Medalla d’Argent a la millor ciutadana europea de la Fondation du Mérite Européen.
Mercè Pàniker.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives