Xerrada-debat virtual sobre com ha afectat la crisi de la covid-19 a les dones
Actualitat | 5 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí organitza una xerrada-debat telemàtic sobre l’impacte de la covid-19 en les dones. Es tracta d’una sessió que s’emmarca en el procés d’elaboració del Pla d’Igualtat Municipal i que s’estructurarà en dues parts. En la primera, es presentaran les dades de dones ateses a Rubí pel Servei d’Igualtat des que va començar la crisi sanitària i les mesures que ha dut a terme el consistori. La presentació anirà a càrrec de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i després Blanca Moreno, de la Consultori MiT, explicarà com ha afectat les dones la crisi sanitària de la covid-19 i quines conseqüències tindrà en el futur.

En la segona part, es presentarà el Protocol d’abordatge a la violència masclista de Rubí, amb la psicòloga del SIAD, Anna Calsina, i el procés d’elaboració del Pla d’Igualtat. Aquest document servirà per ordenar totes les accions que es realitzen al municipi en matèria d’igualtat de gènere a totes les polítiques públiques de l’Ajuntament i articularà les accions que es realitzen a la ciutat per promoure la igualtat. El document també té per objectiu potenciar projectes de coeducació als centres educatius, espais de participació per a les dones de la ciutat i accions enfocades a la prevenció, detecció, atenció i recuperació de casos de violència masclista.

El text es troba en la fase d’anàlisi i el debat sobre la covid-19 servirà també per convidar a les persones assistents a participar en la fase propositiva: “Recollir les opinions de les dones de Rubí ens dona garanties que el Pla respondrà a la realitat de la ciutat”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer.

La sessió serà telemàtica i es desenvoluparà el 15 d’octubre a les 17h a través de la plataforma Jitsi Meet. Va adreçada a membres d’entitats de tota mena i a dones que hi puguin estar interessades. Per rebre l’accés a la plataforma, cal inscriure’s a l’activitat a través del correu igualtat@ajrubi.cat.
La xerrada estarà enfocada en com ha afectat a les dones la pandèmia de coronavirus.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CAP Mútua es transformarà en un CUAP a partir del mes vinent
Noves mesures restrictives al Vallès Occidental per controlar la pandèmia
Aprovades les ordenances fiscals, que congelen els impostos, amplien les bonificacions i eliminen la zona blava
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix
El Procicat posa en marxa noves mesures per prevenir el contagi de coronavirus
Jordi Torres es proclama campió del món de MotoE a Le Mans