Lleuger descens de l’atur a la ciutat: 163 persones troben feina al setembre
Economia | 7 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
Rubí compta amb 163 persones menys sense feina que el passat mes d’agost, ja que 79 rubinencs i 84 rubinenques han aconseguir reincorporar-se al món laboral durant el setembre. Segons les dades del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), al tancament del mes de setembre el nombre d’aturats a la nostra ciutat era de 5.550 persones, de les quals 3.220 són dones i 2.330 homes.

En aquest sentit, es manté la tendència a una tímida recuperació de l’ocupació que es va iniciar al juny, només alterada al mes d’agost, període en el qual l’atur va pujar. Tot i això, les xifres de desocupats continuen lluny de les que hi havia a l’inici de la pandèmia de Covid. De fet, al gener d’aquest 2020, just abans que esclatés la crisi sanitària, l’atur a Rubí era de 4.513 persones, lluny de les 5.550 que hi ha actualment.

Per grups d’edats, els més afectats són les persones entre 40 i 54 anys (2.007), seguit dels majors de 55 (1.640) i les persones entre 25 i 39 (1.466). Els menors de 25 anys són els menys afectats (437).

Pel que fa als grans sectors, el sector terciari, el de serveis, és el més afectat per l’atur, amb 3.882 persones que no troben feina. La indústria es manté en segon lloc (822), mentre que creix el nombre de persones que volen incorporar-se per primera vegada al món laboral (420). Finalment, del sector de la construcció hi ha 397 persones sense feina i en l’agricultura es mantenen les 29 que ja hi havia al juliol.

Al conjunt de la comarca del Vallès Occidental s’ha vist una tendència similar, amb un descens del nombre de persones a l’atur. La disminució ha estat de 1.457 treballadors, el que rebaixa les xifres a 60.103 vallesans sense feina. En tots els municipis de la comarca, excepte a Rellinars, s’ha reduït el nombre d'aturats.

A Catalunya, la dinàmica és semblant. L'atur registrat va baixar aquest setembre en 2.441 persones respecte al mes anterior, fins a les 478.201 persones que busquen feina.
L'atur ha baixat lleugerament. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CAP Mútua es transformarà en un CUAP a partir del mes vinent
Noves mesures restrictives al Vallès Occidental per controlar la pandèmia
Aprovades les ordenances fiscals, que congelen els impostos, amplien les bonificacions i eliminen la zona blava
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix
El Procicat posa en marxa noves mesures per prevenir el contagi de coronavirus
Jordi Torres es proclama campió del món de MotoE a Le Mans