Disminució dels delictes de l’àrea bàsica policial de Rubí durant el 2020
Augmenten els casos d’abusos sexuals i les violacions
Actualitat | 8 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
Els fets delinqüencials han disminuït durant aquest any respecte al 2019 a la zona de Rubí, segons les dades del Departament d’Interior.

A l’Àrea Bàsica Policial de Rubí, que integra Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, s’han produït entre el gener i l’agost 4.860 fets delictius, mentre que durant els mateixos mesos del 2019 aquesta xifra va ser major, amb 5.705 delictes.

Així, la majoria de delictes han experimentat una disminució respecte a l’any passat, però no tots. Per exemple, han augmentat els delictes sexuals en comparació al 2019. Enguany, s’han registrat 25 casos d’abusos sexuals, mentre que el 2019 se’n van produir 18. Pel que fa a les agressions sexuals, que són majoritàriament violacions, el 2020 se n’han produït 6, mentre que l’any passat només hi va haver una.

Altres delictes que també han experimentat un augment són les temptatives d’homicidi, ja que se n’han produït 5, i els delictes contra la salut pública, amb 21 aquest any.

Baixen els robatoris
En referència als delictes contra la propietat, ha disminuït el nombre de robatoris (480) i també els furts (1.141), però en canvi han augmentat les ocupacions d’immobles (167), els robatoris a l’interior dels vehicles (397) i el robatori de vehicles (105). També han baixat els delictes de lesions (245), els de danys (609), les estafes (1.012) i els delictes relacionats contra la llibertat (201). A més, s’han registrat quatre delictes d’incendi i tres vinculats a la prostitució.

Segons les dades policials, també han tingut lloc quatre detencions il·legals i sis delictes contra la Constitució, vinculats principalment als delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.
Entre el gener i l’agost, s’han produït a Rubí 4.860 fets delictius. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix