Torna a augmentar l’índex de rebrot de coronavirus a la ciutat en els darrers dies
Una nova defunció eleva a 109 les persones mortes per covid-19
Actualitat | 8 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
En els darrers dies, l’índex de rebrot del contagi de coronavirus ha experimentat un fort augment a Rubí, seguint la tendència de tota Catalunya.

Després de molts dies de tendència a la baixa a la ciutat, el nombre de positius ha tornat a créixer de forma considerable. Així, entre el 28 de setembre i el 4 d’octubre s’han detectat 101 nous casos de positiu de covid-19. Això, juntament amb l’augment de l’Rt (número de reproducció) han fet elevar l’índex de rebrot fins al 299, per sobre de la mitjana catalana, que és de 243.

A més, Rubí ha registrat una nova defunció per covid-19, el passat 3 d’octubre, i ja són 109 les persones mortes per coronavirus. L’augment del risc de rebrot també s’ha traduït amb una pujada del nombre de persones ingressades a l’hospital, que ara és de 16, una de les quals està a l’UCI.

Des de l’inici de la pandèmia, a Rubí s’han detectat 1.621 casos positius de covid-19.

Més d’una desena de grups tancats
Durant els darrers dies també s’han produït nous tancaments de grups per culpa dels contagis de coronavirus. Segons les dades del Departament d’Educació, hi ha dos grups tancats al Pau Casals, tres al Maria Montessori, un a l’Escola del Bosc, cinc a l’institut La Serreta, cinc al Torrent dels Alous i un a L’Estatut.

A més, segons l’Ajuntament de Rubí, també hi ha un grup tancat a la llar d’infants La Lluna, dos de l’Escola Torre de la Llebre, un a Maristes i un altre al Liceu Politècnic.

En total, segons el Departament d’Educació, s’han detectat 23 positius per coronavirus en els darrers deu dies entre membres de la comunitat educativa i hi ha confinats més de 400 persones.
Diferents centres escolars tenen grups tancats. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CAP Mútua es transformarà en un CUAP a partir del mes vinent
Noves mesures restrictives al Vallès Occidental per controlar la pandèmia
Aprovades les ordenances fiscals, que congelen els impostos, amplien les bonificacions i eliminen la zona blava
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix
El Procicat posa en marxa noves mesures per prevenir el contagi de coronavirus
Jordi Torres es proclama campió del món de MotoE a Le Mans