Rubí tindrà una guia local per abordar el maltractament a la gent gran
Actualitat | 19 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, han iniciat el procés per a l’elaboració d’una guia local per fer front als maltractaments a les persones grans. La finalitat de l’eina és donar suport als professionals en les seves actuacions, aprofundint en el coneixement d’aquesta violència i proporcionant-los, alhora, criteris i circuits per prevenir-la, detectar-la i intervenir al territori.

La idea d’elaborar aquesta guia neix del treball realitzat en els darrers anys per la Diputació, en coordinació amb els ajuntaments, per tal de dotar els professionals d’eines de detecció de situacions de maltractament a la gent gran. “Es tracta d’una problemàtica sovint invisible i per això és important que els treballadors i treballadores socials, així com els agents comunitaris, disposin de tots els coneixements per saber-la detectar i abordar. Comptar amb una guia local ens permetrà adaptar la metodologia d’atenció a la realitat de la ciutat”, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer.

En el procés d’elaboració de la guia, l’Ajuntament comptarà amb l’acompanyament de l’Associació per a la Investigació del Maltractament a l’Ancià (EIMA). El treball s’iniciarà amb una primera fase de capacitació i formació sobre maltractaments a les persones grans adreçada a professionals i agents del territori de diferents àmbits. Es faran set sessions de formació de dues hores cadascuna, en què es treballaran continguts relacionats amb el fenomen dels maltractaments. Les qüestions que es tractaran seran la pròpia definició del maltractament a la gent gran, les tipologies de maltractaments que existeixen i els senyals d’alerta, els factors de risc i els factors de protecció, la prevenció, la detecció, l’avaluació, la intervenció i els aspectes jurídics.

En una segona fase, una comissió tècnica formada per alguns dels professionals i agents que hagin participat a la formació s’encarregarà d’elaborar la guia local amb el suport de la Diputació i l’EIMA. Amb aquest objectiu, es convocaran sis sessions de treball de dues hores cadascuna. El procés es tancarà amb la presentació pública del document.
La violència contra la gent gran és un problema sovint invisible en la societat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix