L’Antiga Estació acull una exposició sobre creativitat i salut mental
Cultura | 22 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
L’Espai Expositiu Antiga Estació ha inaugurat aquest dijous la mostra ‘Creativitat, expressió plàstica i salut mental’, amb la qual es commemora el 20è aniversari de la Fundació Congrés Català de Salut Mental.

L’exposició reuneix les obres guanyadores del Premi Xarxart, creades per persones usuàries dels serveis de la xarxa pública d’atenció a la salut mental de Catalunya.

El Premi Xarxart és un concurs de pintura i dibuix que es va convocar entre els anys 1997 i 2017, coincidint amb cadascuna de les edicions del Congrés de Salut Mental. Les obres presentades són el resultat de la tasca realitzada des de diferents serveis de la xarxa de salut mental, que treballen des d’una mirada i orientació comunitària, acompanyant processos d’empoderament de les persones ateses. Es tracta de pintures i dibuixos que poden encabir-se en el concepte d’Art Brut, introduït el 1945 pel pintor Jean Dubuffet per definir aquell art creat per persones alienes al món artístic i sense una formació acadèmica.

La mostra, que és itinerant, es podrà veure a Rubí fins al 8 de novembre. Els horaris d’obertura són els dijous, divendres i dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h i els diumenges i festius d’11 h a 14 h.
Una mostra de les obres que es poden veure a l’Antiga Estació. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives