Rubí atorga certificats d’acollida a una vintena de nouvinguts
Actualitat | 23 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes, ha expedit 22 certificats d’acollida entre els mesos de març i setembre del 2020. El consistori va mantenir el servei en marxa, tot i el confinament, per poder donar resposta a les persones que ho requerien.

La formació que han realitzat aquestes persones correspon a 90 h de competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana, 15 h de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic. A més, d’entre la vintena de persones que han completat el circuit formatiu d’acollida, nou també han participat en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere, que consisteix en la realització d’un mòdul formatiu de prevenció de violències masclistes de 15 h de durada.

Amb aquests nous certificats, ja són 37 les persones que durant el 2020 han obtingut el Certificat d’Acollida, un certificat que els servirà per regularitzar la seva situació administrativa al país o per renovar la documentació, així com per poder trobar feina: “Hem continuat fent aquesta tasca tan important que permet a moltes persones obtenir un document que els ajuda a regularitzar la seva situació administrativa”.
Imatge del lliurament dels certificats d'una edició anterior. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives