Aprovat el toc de queda: prohibit sortir al carrer entre les 22 h i les 6 h
Actualitat | 26 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
El Procicat va aprovar ahir diumenge el confinament nocturn a Catalunya entre les 22 h i les 6 h, una resolució que va entrar en vigor ahir a la nit amb la finalitat d'evitar activitats nocturnes d'alt risc, tret dels desplaçaments o activitats considerades de caràcter essencial.

Així, queden prohibits els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22 h i les 6 h, a excepció de l'assistència sanitària d'urgència, l'adquisició de productes farmacèutics per raó d'urgència (la més propera al domicili), així com per assistència veterinària urgent. Es permeten els desplaçaments per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l'empresa i també els desplaçaments de professionals i personal voluntari acreditat per fer serveis essencials, sanitaris i socials.

També es permet la mobilitat per tenir cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables. Una altra de les excepcions és l'actuació urgent davant d'òrgans judicials, el retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge o tenir cura d'animals de companyia el temps imprescindible, de les 4 h a les 6 h amb desplaçament individual proper al domicili. També estaran justificades altres causes de força major o una altra situació de necessitat justificada.

La circulació de vehicles per carreteres i vies que transcorrin o travessin l'àmbit territorial de Catalunya estarà permesa sempre i quan tinguin origen i destí fora de Catalunya. També estarà permesa la circulació quan es tracti de transport de mercaderies.

Pel que fa a l'horari màxim d'obertura al públic, els serveis, activitats recreatives i esportives, comerç minorista i de restauració serà a les 21 h, tot i que la prestació de serveis de restauració a domicili serà a les 22 h. Pel que fa a les activitats culturals i els espectacles públics podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 h i les 23 h.

La limitació horària no afecta els serveis essencials i d'urgència, com sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

L'incompliment d'aquestes mesures serà sancionada.
Està prohibit sortir al carrer entre les 22 h i les 6 h del matí si no és per fer activitats essencials o inajornables. / Arxiu-Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix