Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
L’artista valencià feia anys que havia traslladat la seva residència a Rubí
Actualitat | 27 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
Vicente Castro Jiménez, més conegut amb el sobrenom de Parrita, ha mort aquest dilluns als 63 anys a causa d’un vessament cerebral a l’Hospital del Consorci Sanitari de Terrassa, on portava dies ingressat. Nascut al barri valencià de Natzaret en una família de gitanos canasters, Parrita ha estat un dels guitarristes, compositors i cantaors més destacats del món del flamenc durant el darrer segle. En els darrers anys, l’artista havia traslladat la seva residència a Rubí.

El 1982 va publicar una versió del clàssic ‘Dama, dama’ que el va ajudar a donar-se a conèixer entre el públic i va ser l’inici d’una carrera que el duria a publicar una dotzena de discos i a col·laborar amb artistes com Paco de Lucía, Tomatito, Moncho, Lola Flores i més recentment amb Rosalía. Entre les seves cançons més conegudes hi ha ‘Una gitana del rastro’, ‘Cositas del ayer’ o ‘Luna de plata’ i per molts és considerat un dels grans mestres de la rumba i de la balada flamenca.

Funeral al Centre Cívic del Pinar
La Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya ha demanat a l’Ajuntament l’habilitació d’un espai ampli per la vetlla i el funeral de l’artista en previsió d’una elevada assistència de familiars i amics. Per aquest motiu, el consistori ha habilitat una sala del Centre Cívic del Pinar. Es tracta d’un espai ampli que permet l’entrada per un accés i la sortida per una altra i que està molt a prop del cementiri. La sala quedarà habilitada durant aquest dimarts al matí amb totes les mesures sanitàries vigents.
Vicente Castro Jiménez feia anys que s'havia establert a Rubí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix