El cementiri ha ampliat el seu horari per afavorir una afluència de gent més escalonada per Tots Sants
Actualitat | 29 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
Coincidint amb la festivitat de Tots Sants, el cementiri municipal de Rubí ha ampliat el seu l’horari d’obertura des de dissabte passat i fins a l’1 de novembre. Durant aquest període, les persones interessades en visitar la instal·lació hi poden accedir des de les 9 h fins a les 18 h. Davant l’epidèmia de coronavirus, el consistori recomana a la ciutadania que opti per anar al cementiri els dies previs o posteriors al diumenge 1 de novembre, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions aquell dia.

A més, s’han establert diverses mesures per prevenir els contagis. Així, l’aforament està limitat al 50% i es controla l’accés al recinte, amb la voluntat d’evitar una elevada concentració de persones alhora. A més, s’han habilitat unes marques a terra per indicar els sentits de circulació als diferents carrers del cementiri per tal que es pugui mantenir la distància de seguretat interpersonal de 2 metres i s’ha col·locat una tanca a la porta principal per diferenciar el carril d’entrada i el de sortida.

Un equip de neteja desinfecta el terra un cop al dia, mentre que els espais comuns com baranes o passamans es van desinfectant durant tota la jornada. Les sepultures, al no tractar-se d’elements comuns, cal que les netegin les seves respectives famílies.

Els banys estan tancats, ja que se’n desaconsella el seu ús. No obstant, si alguna persona necessita fer-los servir, pot demanar la clau al personal del cementiri. Els banys es desinfectaran després de cada ús, a banda de les neteges habituals programades.

L’ús de mascareta és obligatori i hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada i a diferents punts del recinte. Està prohibit menjar i beure dins de la instal·lació.

Enguany, el mossèn de la parròquia de Sant Pere no oferirà la pregària pels difunts amb motiu de Tots Sants.
Imatge del cementiri. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix