Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Actualitat | 29 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
La Generalitat de Catalunya ha anunciat noves mesures restrictives per combatre l’expansió de la covid-19, que està començant a col·lapsar el sistema sanitari, especialment les Unitats de Cures Intensives (UCI).

Al toc de queda que es va aprovar diumenge i que impedeix sortir al carrer entre les 22 h i les 6 h si no és per qüestions ineludibles, cal afegir el confinament dins del límit del municipi durant el cap de setmana. Una mesura que entrarà en vigor a les 6 h dels divendres i finalitzarà els dilluns a les 6 h. Es farà una excepció durant aquest cap de setmana per la festivitat de Tots Sants. El 31 d’octubre i l’1 de novembre es permetrà anar al cementiri d’un altre poble si aquest està a la mateixa comarca. La Generalitat també ha decidit confinar Catalunya perimetralment i només es podrà sortir i entrar del territori català per feina, anar a l’escola o tenir cura de persones dependents.

Es mantindran les classes de primària i l’ESO, però es demana que es faci parcialment l’activitat lectiva a distància a Batxillerat i cicles formatius. Les universitats continuaran amb la docència a distància.

Pel que fa a la suspensió d’activitats, la Generalitat ha decretat la suspensió de les activitats extraescolars, a excepció de les activitats programades dins les escoles i l’ensenyament d’idiomes. També s’han suspès totes les activitats esportives, incloses les instal·lacions com els gimnasos, a excepció dels que acullin competició professional.

A més, se suspenen totes les activitats culturals, inclosos els teatres i els cinemes, però els arxius, museus i sales d’exposicions romandran oberts limitant l’aforament al 30%. Les biblioteques només obriran per fer servei de préstec.

Pel que fa al comerç, es tanquen tots els centres comercials i les superfícies majors de 800 m2 que no siguin de productes de primera necessitat. Podrà continuar obert el petit comerç, amb una limitació d’aforament del 30%. Aquest mateix aforament també s’aplicarà en cerimònies religioses i civils.

D’altra banda, es manté la prohibició d’obrir per bars i restaurants, que només poden fer entregues a domicili o per emportar-se, així com dels centres d’estètica, a excepció de les perruqueries. Els parcs i jardins romandran oberts fins a les 20 h. També té continuïtat la mesura de limitar les trobades a un màxim de sis persones.

Les mesures, que estaran vigents durant quinze dies,s'han aparovat aquest matí en un Consell de Govern extraordinari i entren en vigor aquesta matinada després de ser publicades al DOGC.
La policia controlarà que es compleixi el confinament municipal. / Mossos d’Esquadra
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències