El Ple d'octubre concentra l'atenció en la necessitat de Rubí de disposar d'un hospital
Política | 30 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
La moció de Veïns per Rubí (VR) que reclamava la construcció d'un hospital de referència per la ciutat va centrar bona part de l'atenció del Ple d'octubre que es va celebrar de forma virtual dijous a la tarda. El text demana instar al Departament de Salut a recuperar el projecte de construcció de l'Hospital Vicente Ferrer a Rubí o bé un espai alternatiu, com podria ser l'Hospital General de Catalunya, per tal de donar servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal. La proposta va comptar amb els vots favorables d'En Comú Podem, ERC, Cs i VR, el vot en contra del PSC, que considera que la demanda arriba tard, i l'abstenció de l'AUP, per una qüestió de forma.

Una altra moció relacionada amb la sanitat, en aquest cas aprovada per Junta de Portaveus, va ser la que es va presentar a instàncies de Rubí Sanitat i el Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí. El text de l'acord contempla demanar a la Generalitat que destini el 25% del pressupost a l'atenció primària, que es reconverteixin els CAP de Rubí de gestió concertada en centres públics sota el paraigua de l'ICS i reclamar una atenció hospitalària de proximitat, entre altres.

També es va aprovar una moció per reclamar ajudes a la Generalitat a fons perdut pels sectors de la restauració i el comerç de la ciutat afectats per la crisi sanitària.

Altres mocions
D'altra banda, la moció de l'AUP per controlar les despeses de viatges institucionals va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC i ECP. Segons el govern, totes les despeses corresponents a viatges institucional estan correctament comptabilitzades, informades i fiscalitzades.

Tampoc es va aprovar la moció de Cs que demanava que les famílies poguessin demanar la jornada continua als centres educatius. El PSC, ECP, ERC i l'AUP van votar en contra, al·legant que això suposaria un perjudici per alguns alumnes. VR es va abstenir i Cs va votar a favor.

Un altre dels temes que es van tractar va ser la possible reobertura del camp de golf de Can Sant Joan, segons les intencions manifestades per l'Incasol. La moció va ser aprovada per Junta de Portaveus.

Per últim, tampoc va obtenir prou suports la moció d'ERC i l'AUP de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d'inhabilitat Quim Torra del càrrec de president de la Generalitat de Catalunya. El PSC i Cs van votar en contra, mentre que els comuns i Veïns per Rubí es van abstenir.

Agermanament amb Villanueva
El Ple també va servir per retre comptes i per aprovar alguns tràmits, com per exemple l'agermanament de Rubí amb Villanueva de Córdoba, municipi amb el qual la ciutat ha mantingut un vincle estret, ja que molts veïns del poble andalús van venir a viure a Rubí durant les onades migratòries. L'agermanament suposarà intercanvis entre entitats i associacions, la difusió de la memòria històrica d'ambdues poblacions i relacions entre organitzacions polítiques, culturals i de memòria històrica.
Reconvertir l'Hospital General de Catalunya és una de les opcions per disposar d'un equipament hospitalari de proximitat. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix