Acaba la sisena edició de La Nuu, que s’ha pogut celebrar tot i la pandèmia
Cultura | 3 de novembre de 2020

REDACCIÓ
El Festival de Fotografia La Nuu, organitzat per l'Ajuntament i dirigit pel fotògraf rubinenc Carles Mercader ha clos una nova edició amb èxit. Encara que la situació de la pandèmia ha obligat a adaptar el format de l'esdeveniment, el fet que l'exposició de fotografies sigui de gran format i a l'aire lliure ha permès que els rubinencs hagin pogut gaudir de la part expositiva.

La sisena edició de La Nuu, centrada en la fotografia d'autor, s'ha celebrat durant l'octubre sota el lema 'Cos i pedra. Espais disponibles'. Una dotzena d'artistes de prestigi internacional han participat mostrant les seves obres a les façanes de la ciutat: Alberto Giuliani (Pesaro, Itàlia) a la plaça del Doctor Guardiet, Stefanie Zofia Schulz (Nagold, Alemanya) a El Celler, Irene Zóttola (Madrid, Espanya) a la plaça de la Nova Estació, Michal Chelbin (Haifa, Israel) a l'Escardívol, Yurian Quintanas (Àmsterdam, Holanda) al Bullidor, Víctor Baladoch (Rubí, Espanya) a Pich Aguilera, Chen Xiaoyi (Sichuan, Xina) a l'Antiga Estació, Ruth Erdt (Zürich, Suïssa) a la plaça d'Anselm Clavé, Fernando Criollo (Lima, Perú) al Bullidor, Jon Cazenave (Sant Sebastià, Espanya) a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, Piotr Zbierski (Lodz, Polònia) al carrer de Doctor Robert i Román Yñán (Sant Adrià del Besòs, Espanya) a la plaça de la Nova Estació.

Tots els treballs seleccionats convidaven el públic a reflexionar sobre les relacions que manté l'ésser humà amb el seu entorn material.

Les restriccions de la covid-19 han obligat a suspendre la majoria d'activitats relacionades amb l'exposició, a excepció de les sortides guiades que s'han pogut fer, a excepció de la programada per aquest cap de setmana. També s'han realitzat dues conferències virtuals a càrrec dels fotògrafs Román Yñán i Irene Zóttola i també un col·loqui virtual. L'alcaldessa, Ana M. Martínez, ha valorat molt positivament el fet que s'hagi pogut mantenir l'exposició: "Hem pogut seguir gaudint de la cultura en majúscules i això és un gran consol en aquests temps".
S’han pogut mantenir gairebé totes les visites guiades. / La Nuu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix