Rubí pateix la taxa d’atur més elevada de les grans ciutats del Vallès Occidental
Economia | 5 de novembre de 2020

REDACCIÓ
L’octubre ha deixat a Rubí un lleuger descens de les dades de l’atur, amb un total de 5.423 persones inscrites a les llistes com a demandants d’ocupació, segons les dades del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. Això vol dir que en el darrer mes 127 persones han trobat feina, una reducció que s’ha produït en conjunt arreu de la comarca. Al Vallès Occidental, la reducció ha estat de més de 700 persones i ara són 59.398 les persones que no tenen feina.

Pel que fa a les dades de la taxa d’atur corresponents al mes de setembre que s’han publicat ara, Rubí és la ciutat gran de la comarca que té més percentatge de persones a l’atur, concretament un 14,68% de la població activa. Les xifres són molt similars a Terrassa (14,53%) i Sabadell (14,49%), que també tenen una taxa força elevada. Cerdanyola, per la seva banda, té una taxa d’11,33%. Com és habitual, Sant Cugat és la ciutat amb menys atur, amb un 8,31%. Pel que fa a la mitjana de la taxa d’atur al Vallès Occidental, aquesta se situa en el 13,31%.

Cal tenir en compte que aquestes dades d’atur no inclouen les persones afectades per un Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTO). A la comarca hi ha 9.534 expedients d’aquestes característiques, que afecten 70.552 treballadors.

Augmenta el nombre d’afiliats a la Seguretat Social
Pel que fa al nombre d’afiliats a la Seguretat Social a Catalunya, les dades són relativament positives, ja que hi ha hagut un augment del 0,7%, que correspon a 22.910 nous afiliats. Ara mateix hi ha a Catalunya 3.375.642 afiliats, inclosos aquells que es troben afectats per un ERTO.

Pel que fa a les contractacions, aquestes també han augmentat, ja que s’han produït 220.439 nous contractes laborals, dels quals un 86% són temporals i un 14% són indefinits.

Pel que fa a les dades de l’atur a Catalunya, ha augmentat en 6.358 persones, el que suposa un 1,3% i ara el nombre de persones parades és de 484.559.
Rubí supera lleugerament Sabadell i Terrassa com la ciutat amb més taxa d’atur. / Font: Generalitat
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix