Els veïns de Les Fonts i el GCMR-CER celebren el centenari de l'arribada del tren
Cultura | 6 de novembre de 2020

REDACCIÓ
L'Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí-Centre d'Estudis Culturals (GCMR-CER) han preparat de forma conjunta diverses activitats per commemorar fa 100 anys l'arribada del tren a la zona. El ferrocarril va arribar a Les Fonts el 15 d'agost del 1920, dos anys després de la seva arribada a Rubí, i va suposar el naixement d'una nova ciutat jardí que actualment s'ha convertit en el nucli urbà de Les Fonts.

Les activitats que han preparat les dues entitats són virtuals, però també presencials i compten amb el suport de la Filmoteca de Catalunya, l'Ajuntament de Terrassa i el Districte 7 (Les Fonts-Can Parellada). La primera de les activitats ja es pot gaudir a través del Facebook del Centre d'Estudis Rubinencs i de l'Associació de Veïns de Les Fonts, així com també a Instagram. Es tracta de la conferència de l'historiador Ramon Lascorz que porta per títol 'Les Fonts, any zero; 1920, com va començar tot'.

La commemoració comptarà amb una exposició de panells entre el 9 i el 17 de novembre on s'explicarà la història de l'arribada del tren a Les Fonts i l'origen d'aquesta localitat, acompanyada d'una pel·lícula inèdita dels anys 20. La mostra es podrà veure a l'Auditori Vallhonrat. La mostra es traslladarà a partir del 18 de novembre al Centre Cívic de Can Parellada, a Les Fonts, i a les 19.30 h tindrà lloc en format virtual la conferència de Jaume Ribot 'Els trens històrics de la línia del Vallès', que es podrà seguir de nou per Facebook i Instagram.
Imatge de l'estació de tren de Les Fonts.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix