El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
Actualitat | 6 de novembre de 2020

REDACCIÓ
El CAP Mútua de Terrassa ja ha començat a fer els primers canvis per acabar convertint-se en un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) a principis del 2021, com va anunciar fa uns dies la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Arran.

En aquesta primera fase del procés de conversió del CAP en CUAP, previst al Pla Nacional d’Urgències de Catalunya, el Servei Català de la Salut ha millorat la seva capacitat de resolució del Punt d’Atenció Continuada amb la incorporació de la possibilitat de realitzar estudis hematològics i bioquímics bàsics, mitjançant l’ús de química seca, com s’està fent en altres territoris. L’actuació pretén evitar a la ciutadania desplaçaments innecessaris a altres centres i millorar la capacitat del centre sanitari per resoldre urgències de baixa i mitjana complexitat. Per poder realitzar aquests canvis, s’ha hagut de formar les persones professionals de Mútua de Terrassa, s’han adaptat alguns espais i s’han incorporat els aparells i equipaments necessaris.

La segona fase es completarà a principis de l’any vinent amb la posada en marxa de tots els criteris de planificació que defineixen els CUAP, a més de l’obertura de 24 h durant tots els dies de l’any, que a Mútua ja fa anys que s’ofereix: la possibilitat de donar resposta a la cartera de serveis proposada amb recursos humans suficients i capacitats; mitjans materials i tècnics necessaris; espais físics adequats; i actuació integrada amb la resta de dispositius assistencials de l’entorn. En resum, els CUAP són centres sanitaris que tenen la capacitat de fer proves diagnòstiques i disposen de boxs d’observació.

La reconversió del CAP Mútua en CUAP vindrà a cobrir una bona part de les necessitats en l’àmbit sanitari que té actualment la ciutat i que fa anys que es reivindica: “Resoldrà la reivindicació històrica d’un servei permanent d’urgències i, a més, oferirà un dispositiu molt útil en un moment especialment complicat a l’atenció primària per la incidència de la covid-19”.
A principis d'any, Mútua de Terrassa s'haurà convertit en un CUAP. / Ajuntament-Lali Puig
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix