Malmesos camps de cultiu i conflicte als camins rurals per la gran afluència de gent en zones agrícoles
Actualitat | 9 de novembre de 2020

REDACCIÓ
Unió de Pagesos ha denunciat que el primer cap de setmana del confinament a Catalunya, diversos pagesos han patit danys en les seves finques i camins, amb conreus aixafats o malmesos després de ser trepitjats per vehicles o persones que han entrat, caminant o fent esport, i també han trobat escombraries i restes de menjar.

Un dels llocs on s’ha detectat aquest comportament ha estat a Rubí, on la situació que es va produir per la nombrosa gent que es va acostar als camins i als camps va ser semblant a la concurrència dels dies de confinament per la pandèmia, segons ha explicat el sindicat. Aquesta actitud s’ha produït a les zones periurbanes, és a dir, a l’àrea metropolitana de Barcelona, a les comarques del Vallès, al Baix Llobregat, a l’Alt Penedès, al Garraf i al Maresme, així com també en el Tarragonès, a més de les comarques de muntanya com el Ripollès i els Pallars, on molta gent va a buscar bolets. En alguns casos, els pagesos s’han trobat persones corrents pels camps de pastura, bales de sitja rebentades a les seves explotacions i escombraries escampades en diversos camps. En d’altres, s’han trobat camins tallats per cotxes mal aparcats, manetes i passos per al bestiar oberts, filats elèctrics malmesos, deixalles a molts camps i gossos que anaven deslligats en zones on hi ha animals.

Unió de Pagesos fa una crida a la ciutadania perquè respecti els espais agraris, els camins rurals i les tasques agràries de la pagesia. D’altra banda, demana als ajuntaments que s’impliquin davant aquest problema i que informin la població en relació a la circulació dels camins i zones agràries, així com que facin complir la normativa, tant de l’ús dels camins com de les mesures que cal prendre en el context pandèmic actual. El sindicat també demana a les persones que circulen per aquestes zones que vagin identificades amb armilles reflectants quan es faci fosc per evitar accidents.
Rubí és un dels municipis afectats per la massificació de les zones agrícoles. / Arxiu (Mariona López)
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix