Obres de renovació del clavegueram al carrer Sant Jordi durant sis setmanes
Actualitat | 9 de novembre de 2020

REDACCIÓ
Les obres de renovació de la xarxa de clavegueram del carrer Sant Jordi han començat aquest dilluns en el tram comprès entre la carretera de Sabadell i el carrer de Sant Salvador. Els treballs els executa Sorea, l’empresa concessionària del servei de clavegueram municipal i comportaran afectacions viàries.

La xarxa actual en aquest punt està molt deteriorada a nivell estructural i cal substituir-la: “Considerem que l’actuació és del tot necessària i suposarà la millora de les instal·lacions del servei de clavegueram en tot l’àmbit de l’obra”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano.

Està previst que s’instal·li un nou col·lector de 500 mm de diàmetre i nous elements de captació d’aigües pluvials, i es renovaran els pous de registre i les escomeses existents que entronquen a aquest col·lector. La longitud total de la nova xarxa és de 150 metres, al llarg dels quals es construiran 8 pous de registre, dos embornals nous i es reconnectaran les escomeses dels elements de captació actuals i les escomeses domiciliàries. L’actuació, que tindrà una durada de sis setmanes, té un pressupost de 146.012,07 euros i estan incloses al Pla d’inversions 2020-2021.

Això tindrà afectacions viàries i durant les sis setmanes el veïnat no podrà accedir amb normalitat als guals existents, tot i que s’intentarà facilitar l’entrada i sortida dels garatges sempre que sigui possible. Tampoc es podrà aparcar en el tram afectat per cada etapa dels treballs.

La primera fase se centrarà en el tram comprès entre la carretera de Sabadell i el carrer de Carrasco i Formiguera. Mentre s’executi, es tallarà el trànsit en el tram afectat i només es podrà accedir al carrer Sant Jordi des del carrer Sant Salvador. La sortida es farà a través del carrer Carrasco i Formiguera. Les obres tindran una incidència a la línia 4 de l’autobús urbà, que es desviarà pel carrer de Santa Eulàlia, i quedaran anul·lades les parades de Sant Jordi i Carrasco i Formiguera.

Durant la segona fase, s’intervindrà el tram del carrer Sant Jordi comprès entre els carrers Carrasco i Formiguera i Sant Salvador. La circulació quedarà tallada i només es podrà accedir al carrer Sant Jordi des de la carretera de Sabadell, mentre que la sortida es farà igualment a través del carrer Carrasco i Formiguera. El transport públic, en aquest cas, no quedarà afectat.
El carrer quedarà parcialment tallat al trànsit durant les sis setmanes. / Lali Puig-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix