Curs pràctic de jardineria i horticultura per a joves en risc d’exclusió
Actualitat | 10 de novembre de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí ha tornat a posar en marxa aquest dimarts el curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una desena de joves en risc d’exclusió social. La formació, que ofereix recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina, va quedar aturada al març per la situació sanitària provocada per la covid-19.

El curs va a càrrec de la cap de planta dels horts municipals de Cova Solera i membre de la cooperativa L’Ortiga, Dulos Cruset, i aborda diferents aspectes. Les persones assistents aprendran a utilitzar maquinària agrícola, com ara desbrossadores, motocultors, segadores i podadores d’alçada, i coneixeran com construir un hivernacle i com elaborar un planter ecològic, a més de les especificitats dels arbres fruiters i de les plantes aromàtiques, com per exemple habilitar un sistema de reg i el marc de plantació i el calendari d’un hort ecològic.

Un cop completada la formació, els joves rebran un certificat d’assistència. L’objectiu de l’acció formativa és ajudar les persones, especialment els joves, que es troben en situació de vulnerabilitat a introduir-se en el mercat laboral.
Els joves aprendran aspectes relacionats amb els horts i la jardineria. / Lali Puig-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix