L’Ajuntament posa en marxa un servei d’acompanyament emocional juvenil
Actualitat | 10 de novembre de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí posa en marxa el JoxMi, un servei d’escolta i acompanyament emocional per a persones joves que es deriva del Punt d’Informació Juvenil de l’Espai Jove Torre Bassas. El nou servei busca ajudar els joves a gestionar les seves emocions, donar eines i recursos per a resoldre petits conflictes o situacions puntuals i derivar-los a la xarxa local de serveis sanitaris, socioeducatius o comunitaris que puguin ajudar a millorar el seu estat anímic i emocional.

Les dues psicòlogues que atendran el servei també podran detectar els casos que requereixin tractament per part de serveis sanitaris especialitzats: “És un espai segur on s’escoltarà els joves. En cap cas és un servei que pugui substituir un servei mèdic. No s’hi faran diagnòstics ni teràpies, però sí que hem detectat que les persones joves necessiten un espai on expressar-se i rebre orientació”, explica la regidora de Joventut, Annabel Cuesta.

El programa JoxMi atendrà temes com per exemple problemes familiars, violències, estats anímics i consums, entre altres, en sessions de 30 minuts. Les persones joves interessades hauran de demanar cita prèvia enviant un missatge de WhatsApp al 630 766 379, a través de la web rubijove.cat/infojove o enviant un correu electrònic a rubijove@rubijove.cat.

Inicialment, es preveu oferir atenció quinzenal, però l’horari s’anirà adaptant a la demanda. Les primeres sessions es programaran el 26 de novembre i el 10 i 24 de desembre dins de la franja horària de 17 h a 19 h. El calendari a partir de gener es podrà consultar al web de Rubí Jove.
El servei s'oferirà des de la Torre Bassas. / Localpres-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix