Marta Ribas renuncia a formar part de les llistes d’En Comú Podem al Parlament
Política | 16 de novembre de 2020

REDACCIÓ
Marta Ribas ha explicat a través del seu Facebook que no tornarà a formar part de les llistes d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya en les eleccions que se celebraran el 14 de febrer. Després de 8 anys com a diputada, la rubinenca ha decidit no optar a la renovació del seu escó per motius personals.

Ribas, llicenciada en Periodisme a la UAB, va iniciar la seva carrera política a Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), on va ser regidora de l’Ajuntament de Rubí durant 9 anys. Posteriorment, va fer el salt al Parlament amb ICV, en la següent legislatura es va presentar sota les sigles de Catalunya Sí Que Es Pot i en les últimes eleccions, amb la coalició En Comú Podem. A més, des del 2016 és coordinadora d’ICV a Catalunya, juntament amb David Cid, càrrec que encara ocupa.

Marta Ribas ha explicat que els 8 anys com a diputada han estat “difícils políticament al país, estressants i en certs moments, molt complicats”, però també considera que ha estat “un honor i una gran experiència personal”. De la seva feina al Parlament, ha volgut destacar la seva dedicació a lleis com la d’igualtat, la d’erradicació de la LGTBIfòbia, els canvis fets a les lleis de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) o la del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. També ha ressaltat la feina realitzada per fer un projecte pilot de Casal dels Infants o un programa per a l’educació sexual i afectiva a totes les escoles i totes les etapes educatives.

Tot i això, reconeix que marxa sense haver aconseguit posar en marxa alguns projectes importants, com per exemple el fet que “encara no s’apliqui la nova llei de la CCMA, la no existència d’un nou decret de llistes d’espera en la salut” o el fet de no haver pogut impulsar “la comissió d’investigació sobre els casos d’abusos sexuals a infants en centres educatius”, així com el fet que “encara no hi hagi llei electoral catalana, tot i haver-ho intentat repetidament”.

Finalment, ha desitjat sort i encerts als seus companys, amb un agraïment especial a Jéssica Albiach, David Cid, Joan Herrera i Dolors Camats.
Marta Ribas, en una roda de premsa a Rubí. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix