Nova edició del programa d’inserció laboral per majors de 30 anys a l’atur
Economia | 18 de novembre de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament, a través del Rubí Forma, impulsa una nova edició del programa d’inserció laboral 30 Plus, dirigit a persones més grans de 30 anys en situació d’atur. Es tracta d’una iniciativa que identifica les vacants que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix a les persones participants per adequar-la als llocs de treball disponibles.

Els candidats reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; i les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant la duració del contracte, que pot ser a mitja jornada o jornada completa i per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos. Els ajuts són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos per cadascuna de les modalitats contractuals.

El programa 30 Plus té com a objectiu afavorir la inserció laboral en persones a l’atur de 30 anys o més proporcionant-los la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. Es prioritzen col·lectius en risc d’exclusió social, baixa qualificació professional, majors de 45 anys i que resideixin a Rubí o Castellbisbal. Les contractacions es podran dur a terme fins al 22 de juliol del 2021.
El Servei d’Ocupació de Rubí Forma s’encarrega de la selecció de les persones candidates a través de sessions formatives i al llarg de tot el projecte es guia a cada participant per treballar la seva inserció laboral. El projecte està subvencionat per la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol en el marc del programa SOC-30 Plus.

Les persones interessades poden optar a les ofertes de treball que hi estan vinculades al web del Rubí Forma. Cada oferta emmarcada en aquest programa s’identifica amb el text 30Plus. Les empreses interessades a participar en el programa s’han de posar en contacte amb el Rubí Forma a través del telèfon 935813900 o enviant un correu electrònic a mxb@ajrubi.cat.

Tots els participants del programa 30 Plus de l’any passat van trobar feina. Tenien una mitjana d’edat de 42 anys i les van contractar empreses ubicades principalment a Rubí. Aquest any el programa pot trobar ocupació per a 30 persones.
El Rubí Forma s'encarrega d'oferir aquest servei. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix