L’Ajuntament engega un sistema de vals de descompte per promoure el consum al comerç local
S’emetran 10.000 vals de 10 euros i 20.200 vals de 5 euros que la ciutadania podrà adquirir per la meitat del seu valor
Actualitat | 19 de novembre de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament ha posat en marxa un sistema de vals de descompte per promoure el consum al comerç de la ciutat. Durant la presentació de la iniciativa, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha explicat que la campanya té un doble objectiu: “Donar suport als comerciants de la ciutat i donar un cop de mà a les famílies en el moment de fer les seves compres de Nadal”.

Es tracta d’un sistema de vals de compra que permetran d’una banda una injecció de 201.000 euros al comerç local i de l’altra, que els rubinencs i les rubinenques puguin adquirir productes amb descompte. La proposta es materialitzarà a través d’un conveni de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Terrassa dotat amb 100.500 euros.

Els vals es podran adquirir a través de la plataforma telemàtica ‘Rubí s’ho val’, que es posarà en marxa aviat. S’emetran 10.000 vals per valor 10 euros i 20.200 vals per valor 5 euros. Cada val es finançarà al 50 %, entre el consumidor i el consistori. Així, un val de 10 euros, costarà 5 euros al consumidor, que el podrà gastar a les botigues adherides a la proposta. D’aquesta manera, el comerç obté una compra per valor de 10 euros i el ciutadà un descompte de 5 euros.

En una primera fase de la proposta, des del 25 de novembre a l’1 desembre, els comerciants que vulguin formar part es podran donar d’alta a la plataforma telemàtica. Des de l’1 desembre i fins al 4 de gener, la ciutadania podrà comprar els vals, que podrà gastar entre el 5 de desembre i el 5 de gener a les botigues adherides.

“Les festes de Nadal són sempre la campanya comercial més important de l’any, per darrere de les rebaixes. Aquest any, a més, arriben en un moment complicat pel comerç que pateix les conseqüències del tancament durant el primer estat d’alarma. I que encara ara, treballa amb restriccions d’aforament”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Per la seva banda el president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Ramon Talamàs, ha posat en relleu l’efecte multiplicador i d’identificació amb la ciutat que promou la campanya.
L'alcaldessa, acompanyada pel president de la Cmbra de Comerç de Terrassa. / Ajuntament (Lali Puig)
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix