Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Les proves tenen per objectiu trencar les cadenes de contagis
Actualitat | 23 de novembre de 2020

REDACCIÓ
El Departament de Salut iniciarà aquest dimarts un cribratge massiu per detectar positius de covid-19 entre els ciutadans de la zona de referència del CAP Anton Borja. Es tracta d’una nova estratègia que ha impulsat el departament amb la col·laboració del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, el Banc de Sang i Teixits, el Consorci Sanitari de Terrassa i l’Ajuntament de Rubí. D’aquesta forma, es busca detectar nous positius de coronavirus per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

L’actuació preventiva, que començarà demà, s’allargarà fins al 27 de novembre i tindrà lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, ubicada al carrer Aribau, 5. La població a la qual va dirigida aquest cribratge són els majors de 16 anys de la zona que correspon al CAP Anton Borja. L’equipament estarà obert de 9.30 h a 14 h i de 15.30 h a 21 h per fer les proves PCR, que aniran a càrrec de professionals del Banc de Sang i Teixits.

Des del centre sanitari Anton Borja s’enviarà un SMS a les persones candidates a fer-se la prova amb una proposta de data concreta, per tal d’intentar fer el procés més àgil i evitar les cues. Els usuaris d’aquest centre d’atenció primària que no rebin el missatge podran acostar-se igualment a la Biblioteca per fer-se la prova. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit.

Pel que fa als resultats, s’enviaran per SMS i es podran consultar al portar digital La Meva Salut. Els casos positius seran contactats pels equips d’atenció primària, que en faran el seguiment oportú.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en les proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim possible de persones infectades, ja que algunes són asimptomàtiques i, sense saber-ho, poden transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els sanitaris en cada cas.

Rubí no serà l’única ciutat on es desplegaran aquestes proves, ja que el Departament de Salut també ha anunciat cribratges poblacionals a altres municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Nord. Concretament, es faran proves massives a Badalona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, La Llagosta, Mollet del Vallès i Terrassa.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent als centres d’atenció primària.
Les proves es faran durant quatre dies a la Biblioteca en horari de matí i tarda. / CC
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències