Una vintena de farmàcies actuen com a punt de derivació i conscienciació sobre el coronavirus
Actualitat | 24 de novembre de 2020

REDACCIÓ
Fins a 19 farmàcies de Rubí actuen com a punts de derivació, informació i conscienciació sobre la covid-19 en el marc d’un projecte impulsat pel Servei Català de la Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament. La iniciativa, que es va posar en marxa la setmana passada, té com a lema ‘A Rubí, aturem junts la cadena de transmissió de la covid-19’.

Els professionals farmacèutics, com agents de salut de primera línia dins la xarxa sanitària, s’afegeixen d’aquesta forma a la resta de professionals sanitaris per treballar de manera coordinada i conjunta contra la pandèmia. L'objectiu del projecte és que les farmàcies comunitàries es converteixin en un punt de derivació de la ciutadania als centres d'atenció primària –gràcies a la seva expertesa en la detecció de possibles contagis de Covid-19– i que també facin tasques d'informació i conscienciació, donant resposta a les preguntes més freqüents de la població, com poden ser les relacionades amb els símptomes i el seu tractament, o amb les accions que cal adoptar en cas d'haver estat en contacte amb un cas positiu.

A causa de la crisi sanitària, els professionals de la sanitat han hagut de replantejar i adaptar els seus fluxos de treball i aplicar protocols nous per donar assistència a les necessitats de la ciutadania de manera segura. El personal farmacèutic, per la seva proximitat a la població, també s'ha vist immers en aquests canvis, amb l'objectiu de garantir l'assistència a la ciutadania.

El projecte d'actuació amb els farmacèutics comunitaris es va posar en marxa de manera pilot a Terrassa el passat setembre, amb la participació de més d'un centenar d'oficines. Ara arriba a Rubí amb una implicació també majoritària dels professionals farmacèutics. "Creiem que aquesta iniciativa pot ajudar molt en la detecció de casos de covid-19 i a l'hora de resoldre dubtes entre els nostres veïns i veïnes. És important que tots i totes estiguem alineats per poder contenir la covid-19 i, en aquest sentit, el coneixement dels farmacèutics comunitaris és molt útil", ha declarat la regidora de Salut Pública, Marta Oliva.

Els clients de les farmàcies adherides a la campanya hi trobaran material divulgatiu sobre el virus i sobre com cal actuar per prevenir-lo i tractar-lo. En cas que el professional farmacèutic sospiti que alguna de les persones ateses pot estar contagiada o haver estat en contacte estret amb algun cas positiu, omplirà un full de derivació que el ciutadà o ciutadana haurà de lliurar al personal sanitari del seu centre d'atenció primària.
El treball comunitàri de les farmàcies pot ser molt útil per orientar i aconsellar la població. / Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències