El cribratge detecta 145 positius asimptomàtics després de fer més de 9.000 proves a Rubí
Actualitat | 3 de desembre de 2020

REDACCIÓ
El cribratge que va fer el Departament de Salut la setmana passada a Rubí, concretament a la zona del CAP Anton Borja, va facilitar la identificació de 145 positius asimptomàtics. En total, es van fer 9.315 proves PCR, de les quals un 1,5% van donar positiu.

Rubí va ser de llarg la ciutat on la gent va participar de forma més activa en aquestes proves per detectar casos de covid-19 i, per tant, també ha estat el municipi amb més positius. A la resta de ciutats de la Regió Metropolitana Nord on s'han fet cribratges, el nombre de proves ha estat molt menor. A Sabadell, entre els barris de Can Balsach i La Serra s'han fet 2.959 PCR, de les quals han donat positiu 40. En total, a la regió, s'han realitzat més de 30.000 PCR, amb un resultat de 345 positius per covid-19.

Nadal, màxim 10 persones
El govern de la Generalitat de Catalunya ja ha fet públiques les mesures de seguretat que implementarà de cara a celebrar el Nadal d'enguany. Els àpats o festes de Nadal podran comptar amb un màxim de 10 persones, inclosos els infants i es recomana que no siguin de més de dues bombolles de convivència.

Pel que fa al toc de queda nocturn, es retarda fins a la 1.30 h per la Nit de Nadal i Cap d'Any, mentre que per Reis s'establirà un horari màxim fins a les 23 h.

Pel que fa a la mobilitat, es recomana que es minimitzi i es mantingui en l'entorn proper. Es permetrà el retorn al domicili familiar de les persones que es trobin fora de Catalunya per motius laborals o d'estudi. Si venen de l'estranger hauran de presentar una PCR negativa, tal com estableix el govern espanyol.

El pla també contempla excepcions per als bars i restaurants: els grups podran ser de 6 persones per taula els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 de gener. A la nit de Nadal i Cap d'Any es permetrà obrir fins a la 1 h.

Pel que fa a les trobades als domicilis, es recomana que es facin en la mesura del possible a l'aire lliure i si es fan a l'interior, s'aconsella ventilar abans i després i fer ús constant de la mascareta mentre no s'estigui consumint, així com seguir les pautes d'higiene de mans.

El govern també té previst facilitar les visites a les persones grans que viuen a les residències. Es permetrà la sortida de les persones grans per anar a casa dels familiars els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l'1, el 5 i el 6 de gener.
Les proves PCR es van fer a la Biblioteca.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències