Creen un grup de suport emocional i ajuda mútua per a famílies d’infants amb diversitat funcional
Actualitat | 3 de desembre de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona, han organitzat un nou grup de suport emocional i ajuda mútua adreçat a persones cuidadores no professionals d’infants de 6 a 14 anys amb diversitat funcional. Aquest recurs promou la relació entre famílies que comparteixen una mateixa situació, amb l’objectiu que se sentin acompanyades en el procés de desenvolupament personal de l’infant.

Es tracta d’una modalitat d’intervenció psicosocial que pretén reduir l’impacte negatiu que a vegades pot generar la cura entre els cuidadors i cuidadores no professionals i, per extensió, millorar la qualitat de vida dels nens i nenes.

La regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer, ha assenyalat que “la posada en marxa d’aquest grup ens permet treballar pel benestar de les persones cuidadores, que moltes vegades, malauradament, queda relegat a un segon terme”. Per Ferrer, “és important que elles es cuidin per poder cuidar, i sobretot que se sentin acompanyades a tots els nivells en la seva tasca”.

El nou grup s’estructura en deu sessions, que arrencaran el 14 de desembre en format virtual. Més endavant, i en funció de com evolucioni la pandèmia, es valorarà la realització de trobades presencials. Les sessions es faran els dilluns de 17.30 a 19 h.

Les persones interessades han d’enviar un correu amb les seves dades a l’adreça oadf@ajrubi.cat abans de l’11 de desembre. Una vegada confirmada la plaça, rebran informació detallada sobre el contingut de les sessions.
El grup s’adreça a persones cuidadores d’infants que tenen entre 6 i 14 anys. / Ajuntament - Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències