El Museu Etnogràfic Vallhonrat celebra 60 anys
Cultura | 4 de desembre de 2020

Núria Julià Fosas
L’emblemàtic pati interior del Museu. / Cedida
El naixement d’aquest emblemàtic museu, fou gràcies al treball conjunt del matrimoni format per Miquel Vallhonrat i Rosa Guiu, que van decidir reformar els antics habitatges que tenien rellogats i condicionar-los per exposar-hi una particular col·lecció, iniciada amb objectes familiars de principis del S. XVII i ampliada amb la compra d’objectes en antiquaris i amb donacions de particulars, per completar les temàtiques de les vuit sales expositives que el formen, amb més de 9.000 peces catalogades.

El lligam que sempre s’ha mantingut entre família i museu, ha permès que tres generacions treballessin unides i de forma coordinada per donar continuïtat a la preservació d’aquest important llegat patrimonial que l’any 2019 la Generalitat de Catalunya va reconèixer públicament amb el lliurament de la Creu de Sant Jordi.

Enguany i per celebrar aquestes sis dècades de treball, d’història, d’art i cultura, s’ha editat el llibre Història del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí i del món del col·leccionisme, l’art i la cultura de Rubí a través de la seva gent, que es farà arribar a amistats i clients a mitjans de gener de 2021.

Un museu familiar, nascut amb humilitat, amb orgull i interès que segueix treballant amb optimisme i amb la il·lusió del primer dia per mostrar com ha canviat la història en el decurs del temps a partir de determinades peces.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències