Les dades epidemiològiques de Rubí continuen millorant
Augmenten lleugerament els ingressos, però les dades globals són bones
Actualitat | 10 de desembre de 2020

REDACCIÓ
La situació epidemiològica de Rubí sembla controlada, almenys això és el que es desprèn de les dades publicades pel Departament de Salut de la Generalitat. El risc de rebrot ha caigut fins al 135 (-242) i la velocitat de reproducció de la malaltia s’ha reduït fins al 0,57 (-1,07). Pel que fa a la incidència acumulada a catorze dies ha augmentat de forma molt lleugera fins al 233 (+4).

Entre el 30 de novembre i el 6 de desembre només s’han detectat 59 positius per coronavirus, sense comptar els que es van detectar en el cribratge de fa uns dies (145). Els nous contagiats tenen una edat mitjana de 38 anys i el 59% són dones.

En els darrers dies, han mort quatre persones amb covid-19. Des que va començar la pandèmia, s’han contagiat a Rubí 3.458 persones i n’han mort 131.

Pel que fa a la situació actual, ara mateix hi ha 19 rubinencs ingressats, dos més que la setmana passada. A Catalunya, hi ha 1.491 persones ingressades, de les quals 360 són a l’UCI.

Grups escolars confinats
Pel que fa als grups escolars confinats, els més afectats són els institutsde secundària. A l’institut Duc de Montblanc hi ha tres grups de 1r d’ESO i un de 4t d’ESO; al Torrent dels Alous, un grup de 2n d’ESO, un de 1r d’ESO i un de 2n de Batxillerat. Finalment, al JV Foix hi ha confinat un grup de 4t d’ESO.

Pel que fa a les escoles, la situació és més trenqui-la. Al Montessori hi ha dos grups tancats i al Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol hi ha confinats cinc alumnes i tres docents.
El risc de rebrot i la velocitat de transmissió de la malaltia baixa a Rubí. / Ajuntament-Lali Puig
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències