Campanya solidària d’aliments per incentivar el reciclatge de vidre
Els contenidors de la campanya estan ubicats a les places Mercat, Catalunya i Dr. Pearson
Actualitat | 11 de desembre de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí i Ecovidrio han posat en marxa la campanya solidària ‘1 kg de vidre per 1 kg d’aliments’. La iniciativa és a benefici de la Federació Espanyola del Bancs d’Aliments (FESBAL) per ajudar a les famílies més necessitades i promoure el reciclatge del vidre.

Amb ‘1 kg de vidre per 1 kg d’aliments’, el consistori i Ecovidrio animen la ciutadania rubinenca a dipositar la major quantitat possible de residus d’envasos de vidre als tres contenidors identificats amb la imatge de la campanya, ubicats a la plaça del Mercat, a la plaça de Catalunya i a la confluència entra l’avinguda de Barcelona i la plaça del Doctor Pearson ─davant de l’Espai Expositiu Aula Cultural─. Per cada quilo de vidre que s’hi dipositi, Ecovidrio donarà un quilo de menjar al Banc d’Aliments. La campanya estarà activa fins al 16 de desembre, moment en què es farà el recompte de quilos de vidre recollits.

“El reciclatge del vidre és infinit. Cada cop que llancem un envàs de vidre al contenidor verd, aquest continua tenint vida i això contribueix al desenvolupament sostenible. I necessitem que aquests dies, que conviden més a la solidaritat ─tot i que cal durant tot l’any─, la Fundació Banc d’Aliments pugui tenir excedents per poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania”, ha dit l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano, ha posat l’accent en la necessitat d’augmentar els índexs de reciclatge de vidre a la ciutat: “Només la meitat del vidre que produïm a Rubí va al contenidor verd. L’altra meitat es llança al gris [...]. Estem llançant, cada any, uns 150.000 euros de vidre al gris. Això no té sentit ni ecològicament ni econòmicament”.

La campanya, que es desenvolupa a l’àmbit estatal, s’estén a 7 municipis catalans i a 39 localitats espanyoles.
Un representant d’Ecovidrio amb els regidors i l’alcaldessa. / Ajuntament-Lali Puig
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències