Salut contracta una trentena de professionals sanitaris d’atenció primària per Rubí
Actualitat | 14 de desembre de 2020

REDACCIÓ
El Departament de Salut ha iniciat les contractacions previstes dins del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària que està impulsant des de fa unes setmanes i que continuarà durant el 2021. En total, es preveu que es contractin al Vallès Occidental més de 300 nous professionals sanitaris, a banda d’introduir canvis per millorar l’accessibilitat i la resolució, com per exemple la conversió del CAP Mútua en un CUAP, un centre d’urgències especialitzat. El pressupost per tirar endavant totes aquestes mesures a nivell comarcal és de 9,4 milions d’euros i inclouen la incorporació de 105 gestors Covid i 50 referents de covid Salut i Escola.

A Rubí, la inversió és de 746.597 euros i està previst contractar 10 professionals per donar resposta a la covid-19: 3 gestors Covid i 7 referents Salut i Escola. També es contractaran 19,5 nous professionals estructurals: 2,5 tècnics en cures auxiliars d’infermeria, 7 infermeres, 9 administratius i un treballador social. En total, està previst incorporar 29,5 persones. Altres ciutats de la comarca també es beneficiaran d’incorporacions durant els propers mesos. Sabadell incorporarà 92 persones, Terrassa, 87 i Sant Cugat, 28,5.

Segons el Departament de Salut, el pla fa mesos que estava dissenyat, però la pandèmia ha accelerat el seu desplegament.
Una desena de professionals es contractaran només per fer tasques covid. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències