La Biblioteca acull una mostra sobre la diàspora romaní coincidint amb el dia de la persona migrant
Cultura | 15 de desembre de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí ha preparat la commemoració del dia de la persona migrant amb tres activitats que volen sensibilitzar la ciutadania i promoure el pensament crític i respectuós sobre el fet migratori.

Les propostes, que compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, també tenen l’objectiu de promoure la diversitat a la ciutat i donar veu a les persones migrades. “Les persones migrants exerceixen el seu dret a trobar un futur millor. Un Rubí que els reconeix, els acompanya i vetlla pels seus drets és un Rubí que s’enriqueix en diversitat i interculturalitat, valors que reivindiquem com a necessaris i que ens fan créixer i reconèixer com a ciutat d’acollida i acollidora”, diu el regidor de Ciutadania, Pau Navarro.

La Biblioteca acollirà l’exposició fotogràfica ‘Els Vents de l’Est d’Eva Parey’. La mostra retrata la família de Ioana -una cap de família amb 15 fills dispersos arreu d’Europa- entre l’èxode i Romania. A través de les imatges, Parey parla de la falta d’oportunitats laborals, la marginació imposada i d’una cultura fortament arrelada que condicionen la diàspora romaní més per supervivència que per herència. ‘Els Vents de l’Est’ es podrà visitar fins a l’11 de gener.

El 16 de desembre tindrà lloc l’espai de diàleg ‘Mirades i visions entorn de la interculturalitat’ dinamitzat pel Centre d’Estudis Africans i Interculturals. L’activitat reflexionarà sobre la necessitat de treballar cap a un model social basat en la interculturalitat que permeti la interacció respectuosa entre cultures. Abans del debat entre les persones assistents, es visualitzarà un vídeo amb els testimonis de rubinencs i rubinenques que han migrat. Després de l’audiovisual, hi haurà un temps de debat i torn de preguntes. El diàleg es realitzarà en format virtual i requereix inscripció prèvia que es pot formalitzar mitjançant el correu electrònic ciutadania@ajrubi.cat.

Finalment, la programació es tancarà el 18 de desembre amb la constitució de la Xarxa Antirumors de Rubí en un acte de reconeixement a les persones que s’han format com agents antirumors des del mes d’octubre.
La mostra es pot visitar a partir d'avui a la Biblioteca. / Ajuntament (Lali Puig)
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències