El risc de rebrot a la ciutat es multiplica en la darrera setmana
La velocitat de reproducció de la covid-19 també es dispara
Actualitat | 17 de desembre de 2020

REDACCIÓ
La situació epidemiològica de Rubí ha capgirat totalment la situació respecte a la de fa una setmana. Si fa només uns dies, la covid-19 tenia una incidència estable i controlada a la ciutat, en els darrers dies, el risc de rebrot s’ha multiplicat gairebé per quatre i ha passat a ser de 459 (+324). Això ha anat acompanyat, a més, d’un sobtat augment de la velocitat de reproducció de la malaltia, que s’ha enfilat fins al 2,1 (+1,53). Pel que fa a la incidència acumulada a catorze dies, aquesta es manté estable amb un indicador de 222 (-11).

Pel que fa a les dades dels positius, entre el 7 i el 13 de desembre s’han detectat 113 casos positius, sigui a través de proves PCR o de Tests d’Antígens. La mitjana d’edat de les persones contagiades en aquest període és de 47 anys i el 60% són dones. Durant la darrera setmana han mort tres rubinencs més per covid.
Des de l’inici de la pandèmia el mes de març s’han contagiat a Rubí oficialment 3.615 persones, de les quals han mort 134.

En relació amb la situació actual als hospitals de referència per a la població rubinenca, l’Hospital Mútua de Terrassa i l’Hospital de Terrassa, hi ha 18 persones de Rubí ingressades en aquests moments, una menys que la setmana passada. A tot Catalunya hi ha 1.532 persones ingressades.
La situació ha empitjorat molt durant la darrera setmana. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències