L’Ajuntament bonificarà el 60% de l’IBI als propietaris de pisos buits que els posin a la Borsa de Lloger
Actualitat | 18 de desembre de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí impulsa una bonificació del 60% en el rebut de l’impost de béns immobles (IBI) per a aquells habitatges que formin part de la Borsa d’Habitatge de Lloguer Assequible. 53 propietaris seran els primers a beneficiar-se d’aquest avantatge, que és una de les novetats introduïdes a les ordenances fiscals per al 2021.

La Borsa d’Habitatge de Lloguer Assequible és un servei que s’ofereix a petits propietaris d’habitatges buits que opten per llogar-los a un preu per sota de l’índex de referència que estableix la Generalitat de Catalunya per a la ciutat de Rubí. A canvi, reben tot un seguit de prestacions: garantia de cobrament, gestió del contracte i tramitació de la documentació necessària, assessoria jurídica i mediació entre propietari i llogater. La Borsa d’Habitatge de Lloguer Assequible es gestiona a través de l’Oficina Local d’Habitatge (OLH), que assumeix el paper de mediadora amb l’objectiu que totes dues parts en surtin beneficiades.

A partir del 2021, a banda de totes les prestacions vigents, els propietaris que posin els seus pisos a la borsa també podran obtenir una bonificació del 60% de l’IBI. Aquest incentiu fiscal està destinat a incrementar els pisos de lloguer disponibles i així poder reduir la llista de demandants d’habitatge que actualment no poden accedir al mercat lliure.

La regidora d’Habitatge, Ànnia García, ha avançat que s’està treballant “per ampliar les prestacions que reben els propietaris que posen un pis a lloguer a través de la borsa”.

Qualsevol persona que disposi d’un habitatge buit a Rubí podrà gaudir d’aquests beneficis si opta per llogar-lo a través de la Borsa d’Habitatge de Lloguer Assequible. Les persones que hi estiguin interessades poden contactar amb l’Oficina Local d’Habitatge mitjançant el telèfon 93 588 66 93 o enviar un correu electrònic a proursa@ajrubi.cat.
La Borsa de Lloguer Assequible és una opció segura per als petits propietaris. / Ajuntament de Rubí - Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències