El centenari del Celler i l’arribada del tren a Les Fonts, protagonistes del nou Butlletí
Cultura | 30 de desembre de 2020

REDACCIÓ
Dos aniversaris ocupen aquest any 2020: el centenari de la creació del Celler cooperatiu de Rubí, una obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, i el de l’arribada del tren elèctric a Les Fonts. Al número 80 del Butlletí del Centre d’Estudis Rubinencs-Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí (CER-GCMR) es recullen dos interessants treballs que presenten una síntesi de cadascun d’aquests dos fets. Per una banda, Natàlia Giménez publica un article sobre el Celler de Rubí i, per l’altra, Ramon Lascorz n’ha redactat un al voltant del naixement de Les Fonts com a resultat de la inauguració del baixador ferroviari l’agost del 1920.

La commemoració del centenari de Les Fonts ha estat resultat de l’activitat conjunta del Centre d’Estudis Rubinencs, del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí i de l’activa Associació de Propietaris i Veïns d’aquesta localitat, que ha donat com a fruit una sèrie d’activitats malgrat les dificultats que ha provocat la crisi de la pandèmia.

Tampoc hi falta l’habitual article referent a algun aspecte del patrimoni arqueològic local, redactat per Jordi Font, així com la secció ‘La conversa’, de Guifré Lloses, que aquesta vegada té com a protagonista la companyia de teatre rubinenca La Tal.

Diversos negocis de Les Fonts i de Rubí, amb la inclusió de publicitat, han ajudat que pugui sortir a la llum pública aquest nou número.

El nou Butlletí es pot trobar a l’establiment Vilalta, el Racó del Llibre, la llibreria L’Ombra, el local del Centre d’Estudis Rubinecs, ubicat a la Biblioteca, i la papereria Hello Yoli, de Les Fonts, per un preu de 7 euros.
El Celler, a principis del segle XX.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències