Més d'un centenar de persones han rebut la primera dosi de la vacuna a Rubí
Residents en centres de gent gran i professionals de residències, els primers en rebre la vacuna
Actualitat | 4 de gener de 2020

REDACCIÓ
Un equip de vacunació de la Regió Metropolitana Nord es va desplaçar dissabte a Rubí per posar la primera dosi de la vacuna als residents i usuaris de dues residències de gent gran de la ciutat: la Residència Assistida Rubí i la Residència Amanecer.

A la Residència Assistida Rubí, de titularitat pública i ubicada al carrer Lepant, s'han vacunat 62 residents i 8 usuaris del centre de dia. La primera vacunada de la ciutat ha estat Trinidad Marín, de 91 anys. També s'han vacunat 15 professionals que treballen al centre.

Posteriorment, l'equip de vacunació s'ha desplaçat a la Residència Amanecer, una de les més afectades pel coronavirus durant la primera onada. Allà, les infermeres han vacunat 41 residents i 9 professionals.

Cada persona ha de rebre dues dosis de la vacuna, la segona tres setmanes després de rebre la primera injecció.

Segons el Departament de Salut, en els propers dies està previst que es doni la primera dosi de la vacuna a totes les residències de Rubí. A la Regió Metropolitana Nord hi ha cinc equips de vacunació i cada equip té dos subequips de dues infermeres, que és la unitat que es desplaça a cada residència.

La vacunació ha començat per les persones que viuen i treballen a les residències i que es consideren la població més vulnerable davant de la covid-19. Un cop finalitzi la vacunació en aquest sector de població, s'iniciarà la vacunació dels professionals sanitaris i sociosanitaris i a les persones dependents que necessiten grans mesures de suport. Es preveu que tota aquesta població estigui vacunada per Setmana Santa.

Retard en el calendari de vacunació
El Departament de Salut ha reconegut aquest cap de setmana que s'ha produït un retard en els plans de vacunació respecte a les previsions i ho ha justificat per un retard en l'arribada de les neveres, imprescindibles per mantenir la vacuna a temperatures extremadament baixes. També ha explicat que en el cas de les residències, cal el consentiment dels familiars per poder vacunar les persones, un fet que també alenteix el ritme de vacunació.

De les 60.000 vacunes que han arribat a Catalunya, fins aquest cap de setmana només s'havien pogut injectar poc més de 6.000.
Trinidad Marín, de la residència del carrer Lepant, ha estat la primera rubinenca en rebre la vacuna. / Generalitat de Catalunya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències