Confinament al municipi i tancament de les botigues durant els caps de setmana per baixar els contagis
Actualitat | 4 de gener de 2020

REDACCIÓ
A partir del 7 de gener, la Generalitat de Catalunya implementarà noves mesures restrictives fins al 17 de gener per intentar controlar la pandèmia de coronavirus, que continua en creixement. El risc de rebrot a Catalunya se situa ja en 500 punts i la taxa de positivitat de les proves és del 9,5%, el que significa que molts positius ja no s’estan detectant. En els darrers dies han augmentat un 27% els ingressos en planta en els hospitals i hi ha un 20% més de crítics. Totes aquestes dades negatives encara no recullen l’impacte que pot haver tingut la celebració del Nadal ni del Cap d’Any.

Per aquest motiu, el Procicat ha anunciat noves mesures restrictives i a partir del 7 de gener ja no es podrà sortir del municipi, recuperant el confinament perimetral durant tots els dies de la setmana, a excepció dels desplaçaments essencials. A més, tot el comerç no essencial tancarà durant el cap de setmana i les superfícies a partir de 400 metres quadrats no podran obrir. Els supermercats i les farmàcies es mantindran oberts.

La cultura i l’hostaleria mantindran la seva activitat actual: un 50% d’aforament màxim i bars i restaurants amb un horari d’obertura de 7.30 h a 9.30 h i de 13 h a 15.30 h. En canvi, hauran de tancar els gimnasos i només es podrà fer esport a l’aire lliure. No es podran fer entrenaments d’esports federats en espais tancats.

Pel que fa a les activitats extraescolars, queden restringides al grup bombolla i el retorn a les aules es manté fins a l’11 de gener.

D’altra banda, Salut ha anunciat que la vacunació del personal sanitari s’avança i es farà en paral·lel a la que ja s’ha iniciat a les residències de gent gran.
Les mesures restrictives entraran en vigor l'endemà de Reis. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències