Crítiques de la FAMPAR a la gestió de la campanya de Reis
Cultura | 8 de gener de 2020

REDACCIÓ
La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Rubí (FAMPAR) ha manifestat el seu desacord per com s’ha gestionat la campanya de Reis a la ciutat. Segons l’entitat, un nombre molt reduït d’infants ha pogut gaudir de l’activitat, ja que a Rubí hi ha 10.366 nens i nenes entre els 0 i els 11 i només s’han ofert 3.000 places per assistir a la recepció als Reis. “Pensem que el disseny d’una activitat, amb tantes implicacions emocionals per petits i grans, que ni tan sols cobreix el 15% de la població objectiva, és un punt de partida totalment erroni”, apunten des de la FAMPAR.

També critiquen que el sistema d’obtenció d’entrades ha estat injust, ja que només les primeres persones que van accedir a la plataforma virtual en una data i hora concreta van poder aconseguir-les. Per això consideren que el sistema és “segregador”, ja que exclou des del primer moment aquelles famílies que no disposen de mitjans tecnològics o de les habilitats per fer aquest tipus de tràmit. A més, els que van poder obtenir les entrades van poder fer-ho sense cap filtre: sense limitació de nombre d’adults, ni de nombre d’entrades per família, ni població de residència, etc.

La FAMPAR també considera que la informació sobre les entrades no va arribar a tothom per igual i que la carta amb la informació de les activitats que l’Ajuntament va enviar a les llars va arribar tard en molts casos i sense concreció. En aquest sentit, creu que la distribució de les cartes a través de les escoles hauria garantit el dret de la informació. A més, critiquen que hi havia places reservades en espais privilegiats, com ara pels infants que lliuren les claus de la ciutat i les seves famílies.

Des de la FAMPAR reconeixen la dificultat per la pandèmia, però demanen a l’Ajuntament que la tingui en compte en el disseny d’activitats i iniciatives que afecten directament les famílies, que es garanteixi la participació de la majoria d’infants de la ciutat, amb la justa presència adulta si l’aforament és limitat i que s’aprofitin els mitjans de comunicació que ja funcionen per garantir el dret a la informació.
L'espectacle de l'arribada dels Reis d'Orient va ser restringit. / Lara López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències