Rubí és la ciutat de la comarca on més ha augmentat l’atur
La indústria i l'agricultura són els únics dos sectors que no han rebut l'impacte de la crisi
Economia | 11 de gener de 2021

REDACCIÓ
Rubí ha tancat el 2020 amb males notícies respecte a les dades d’atur. Durant el darrer mes de l’any, el nombre de demandants d’ocupació ha augmentat un 3,91%, el que significa que a la ciutat hi ha 5.586 persones aturades, 210 més que durant el novembre.

La tendència arreu de la comarca és similar, però la dada és preocupant perquè Rubí és la ciutat del Vallès Occidental on percentualment augmenta més la taxa d’atur, seguida de Terrassa (3,45). Sabadell es queda per sota del 3% i Cerdanyola i Sant Cugat estan al voltant del 2%. La mitjana de la comarca és del 3,39%, també força elevada i per sobre de la mitjana catalana, que és del 2,7%.

Pel que fa a les dades interanuals, Rubí té 903 persones més a l’atur que quan va acabar el 2019 i el pitjor registre es va marcar a l’agost, quan el municipi va arribar a tenir 5.909 aturats.

La desocupació ha impactat més, com és habitual, en la població femenina, però lleugerament. El 2020 ha acabat amb un augment de l’atur de 460 dones i 443 homes. Pel que fa a l’edat, les dones entre 25 i 39 anys ha estat el grup més afectat (+208), seguit dels homes d’entre 40 i 54 anys (+192).

En relació amb els diferents sectors, hi ha diferències notables en l’evolució de l’atur. La indústria es consolida com un sector molt fiable i durant el 2020 fins i tot ha registrat una caiguda de l’atur del 0,65%. També l’agricultura està vivint un bon moment, amb una davallada del 6,45%, el que significa que ha creat nous llocs de treball. Tot i això, en nombres relatius és un sector minoritari a Rubí.

En canvi, el sector que més treballadors ocupa és també el que ha patit una davallada més gran: el sector serveis ha augmentat un 25% el nombre d’aturats, mentre que a la construcció l’augment també és molt pronunciat, del 20,93%. Per últim, entre els que no tenien ocupació anterior, l’atur també ha augmentat de 9,97%.
La indústria és un dels sectors que millor ha aguantat la crisi. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències